ChristenUnie tegen noodfonds euro

De ChristenUnie weigert in te stemmen met het permanente noodfonds voor het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) voor de euro.

Fractievoorzitter Arie Slob is niet tegen een noodfonds, maar vindt het verdrag zoals deze er nu bij ligt onverantwoord.

Slob wil meer zeggenschap voor Nederland alvorens de partij akkoord kan gaan met het overmaken van 40 miljard euro aan gemeenschapsgeld.

‘Het is goed dat er een noodfonds is, want je zult op een gegeven moment moeten kunnen optreden. Maar het kan niet zo zijn dat van een land wordt gevraagd veertig miljard euro in een noodfonds te stoppen zonder dat het land over de besteding mee mag praten.’ Aldus de voorman van de ChristenUnie.

Tegenover de NOS verklaarde de ChristenUnie dat zij demissionair minister van Financiën, Jan Kees de Jager (CDA) willen terugsturen naar de onderhandelingstafel.

De PVV en de SP waren al eerder tegen het fonds. PVV-leider Geert Wilders heeft zelfs een kort geding aangespannen tegen de staat om de Nederlandse medewerking aan het noodfonds tegen te houden.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “ChristenUnie tegen noodfonds euro

  1. Klara

    Het eerste verstandige van de ChristenUnie.
    Eindelijk gaan ze inzien hoe het spelletje in elkaar steekt.
    Als ze verstandig zijn schuiven ze op naar links en stappen ze nog uit dat lenteakkoord

      /   Reply  / 
  2. Paul

    mensen we staan als Regering in het Rood.Dus moeten we 12 Miljard bezuinigingen,dat betekend in Hollandse termen,we moeten de Nederlandse bevolking voor 25 Miljard gulden even oplichten.O,we krijgen net bericht dat er nog ergens een Potje Geld ligt in de Drukkerij van Enschede en Zonen in Haarlem 88 Miljard gulden voor het Potje voor de zogenaamde Arme landen.Doei.Kees die Jaag wel door.Tot hij Domme Minister af is,en dan denkt hij.Kan het mij verrotten,ik ben toch geen Minister meer.Ga ik lekker met mijn vriendje in bed liggen.

      /   Reply  / 
  3. salvatoro

    goh nu al onenigheid in het nederlands euthenasie-akkoord.
    Hoe bestaat het. Maar ga zo door jullie zijn op de goede weg.

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Slob wil uitzetstop asielkinderen tijdens kabinetsformatie | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>