Slob wil uitzetstop asielkinderen tijdens kabinetsformatie

De ChristenUnie wil een tijdelijke stop op de uitzetting van asielkinderen die hier al jaren verblijven. Het moratorium moet gelden gedurende de formatieperiode. De partij zal dit donderdag in de Tweede Kamer aan de orde stellen, aldus Tweede Kamerlid Joël Voordewind.

De PvdA en ChristenUnie dienden nog dit jaar een wetsvoorstel in waarin staat dat asielkinderen in Nederland mogen blijven als ze hier langer dan acht jaar wonen. In de nieuwe Tweede Kamer, die vandaag aantreedt, is er een meerderheid voor.

PvdA-leider Samsom lijkt er echter weinig voor te voelen om vandaag te stemmen over een generaal pardon voor asielkinderen. Voor zo’n generaal pardon is in de nieuwe Tweede Kamer een meerderheid van 78 zetels, maar omdat de VVD fel tegen is, kan een stemming de relatie tussen PvdA en VVD bij de kabinetsformatie onder druk zetten.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Slob wil uitzetstop asielkinderen tijdens kabinetsformatie

  1. Frank Bikker

    En daar levert de PvdA weer een stukje menselijkheid in. Het begrip links begint bij deze club wel erg sleets te worden.

      /   Reply  / 
  2. Henny

    Goed zo Arie, ga zo door!

      /   Reply  / 
    1. kees

      Niet mijn club, maar dit onderwerp is wel uit mijn hart gegrepen! Prima

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>