SP en PVV vragen 14 uur spreektijd in Tweede Kamer

De SP en de PVV willen volgende week ieder 7 uur spreektijd bij het debat over het eigen risico in de zorg. 

De partijen pleiten ervoor dat de beslissing over het eigen risico pas na de verkiezingen wordt genomen.

In het Kunduz-akkoord van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie staat dat het eigen risico omhoog gaat van 220 euro naar 350. De partijen uit de coalitie willen het voorstel volgende week bespreken, zodat deze nog voor het zomerreces in de Eerste Kamer behandeld kan worden.

Dit tot grote ontsteltenis van de SP. ’De Kunduz-partijen hopen het voorstel er even in twee weken door te jassen, zonder dat iemand hier erg in heeft’, aldus SP-Kamerlid Renske Leijten woensdag.

De SP en PVV hopen dat de behandeling in de Kamer zo lang duurt, dat het wetsvoorstel niet meer op tijd naar de Eerste Kamer kan worden gestuurd. Daarnaast roept de Socialistische Partij Nederlanders op te laten weten wat het hogere eigen risico voor hen betekent. De reacties zullen vervolgens tijdens het debat worden voorgelezen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>