Diederik Samsom: ‘Ouderen zijn rijkste groep van het land’

Update klik: Fact-check: Samsom heeft gelijk, Krol heeft gelogen

‘Je kunt niet blijven doorgaan met meer uitgeven dan je binnenkrijgt’

PvdA-leider Diederik Samsom erkent dat veel ouderen getroffen worden door de bezuinigingen maar hij weigert te zeggen dat ouderen het enige slachtoffer zijn van de economische crisis. In tegenstelling tot 40 jaar geleden vormen 50-plussers de rijkste groep van het land. Dat zei Samsom tijdens een bijeenkomst georganiseerd door Libelle.

Verschillende media waaronder de Telegraaf en Trouw berichten over Samsoms uitspraken. Ouderen bezitten volgens de PvdA-leider gezamenlijk zo’n 30 tot 40 procent van het totale vermogen. Hij reageerde op vragen uit de zaal over de koopkrachtdaling die ouderen zien, mede als gevolg van het kabinetsbeleid.

Naast de bezuinigingen verlagen de pensioenfondsen de pensioenen. Samsom onderstreepte dat mensen met de laagste inkomens, zoals mensen met alleen AOW, door het kabinet worden ontzien en dat van huishoudens die het wat beter hebben een extra bijdrage wordt gevraagd.

Update klik: VIDEO: Henk Krol reageert op Diederik Samsom

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Diederik Samsom: ‘Ouderen zijn rijkste groep van het land’

  1. Rens

    Ik ben 54 jaar en heb een onzekere toekomst voor de boeg. Net een huis gekocht,een tijdelijk contract en geen eigen geld, ook niet in de steentjes. Daarnaast gewoon een gezin met dure, studerende kinderen. Ik werk als verpleegkundige en verdien bepaald niet de hoofdprijs. Dat hoeft ook niet maar ik kan me erg boos maken om het geleuter van Samson en ben blij dat ik niet op hem gestemd heb. Zal ik ook in de toekomst zeker niet doen. Ik voel me niet door hem aangesproken, wel afgewezen.

      /   Reply  / 
    1. schurkenstaat

      Wat een vertoning en totale minachting voor het merendeel van ouderen die door deze politieke visie van de PvdA worden uitgeperst. Dit is wederom het bewijs dat dit soort zakkenvullers het spoor wat er echt speeld in samenleving totaal kwijt zijn. Het is echt de partij van de armoe geworden

        /   Reply  / 
  2. Ben

    Lekker makkelijk, alle ouderen op één hoop schuiven. Daardoor maar jarenlang geen pensioenen indexeren, pensioenen verlagen. Inleveren van je vermogen als je hulp nodig hebt.
    Dat voor een generatie die er juist voor heeft gezorgd dat Nederland eengoed werk en sociaal klimaat kreeg. Nu maar in rap tempo alles afbouwen wat is opgebouwd.

      /   Reply  / 
  3. Jan van Santen

    Beste Meneer Samson, u realiseerd zich toch wel dat bij de eerst volgende verkiezingen zowel voor de gemeenten, dan wel voor de kamer over drie jaar, doch hopelijk eerder, uw PVDA volledig door uw uispraken over de ouderen wordt weggevaagd.Geniet dus nog maar even van de macht, het zal niet lang meer duren.
    Veel sterkte.

    Met vr. gr. Jan van Santen

      /   Reply  / 
  4. viezeDied

    Denk dat er maar weinig 55+-ers zijn die net zo rijk als vxxDied zijn, jarenlang behorend tot de best betaalde Nederlanders !

    Trouwens, leeftijd is geen maatstaf voor vermogen.

    MENEER RUTTE U BEZUINIG DE HELE ECONOMIE KAPOT, EN IK, vXXXXdIED,GA U DAAR GRAAG BIJ HELPEN ALS IKZELF DAARDOOR NOG WAT BELANGRIJKER WORDT.

    TSJA, nu heb ik last van “voortschrijdend inzicht” nee hoor ik ben echt geen vieze huichelaar of een verrader, ik heb enorm last van voortschrijdend inzicht, wat dan ook moge zijn.

    De jongeren, ken er die tot hun 26e allerhanden passende vormen van onderwijs op kosten van de gemeenschap van vnl. alleenstaande meisjes en jongens, daarna giga salaris opstrijken, en gelijk zelf al weer broeds zijn. Mag niks kosten moet ook weer door anderen betaald worden.

    Als HULPBEHOEVENDE dan naar rato van inkomen EN vermogen, hiervoor moeten betalen, waarom de jongeren met allerhande gratis voorzieningen voor henzelf en hun broed (gratis duurste vormen gezondheidszorg, korting hier daar, gratis onderwijs, bescherming leger en politie, gebruik openbaar groen speelplaatsen bescherming waterstaatswerken en zo kan je nog wel even doorgaan) niet ?

    Zij, op gehandicapten na, zijn niet hulpbehoevend, vnl. heet en hebzuchtig.

    Nee en bij Reaal HEEL MOEILIJK terugvorderen van miljoenen terwijl alle schijn van heeft VERKREGEN DOOR VALSHEID IN GESCHRIFTE.

    Een bijstander, die nagenoeg van armoede doodgaat, en een tientje bijverdient, wordt keihard aangepakt.

    En die Jeroen, jarenlang chagrijnige kop en TK en dan bij formatie zie ik hem dansen en huppelen over binnenhof. “Die is zeker ook weer voorgedragen voor ministerspost” en ja hoor. Dat gevoel had ik jaren geleden bij griezel nare man Kamp ook, en het werd Defensie toen.

    Jij noemt “vergrijzing” ik noem het schaamplap voor mallotigheden van Paars I tot op heden.

    NIET STERKER, WEL, MET DE DAG A-SOCIALER.

    Ik geloof dat ik jou een vieze mutsige glibber vind.

      /   Reply  / 
  5. viezeDied

    Sinds wanneer zegt leeftijd iets over inkomen en/of vermogen.

    Vrees dat er weinig 50+ Nederlanders zijn met een vermogen met een jarenlang inkomen van de best betaalde Nederlanders als Samson zelf.

      /   Reply  / 
  6. viezeDied

    M.a.w. naarmate je hulpbehoevender bent naarmate je inkomen en vermogen er met spronge aangaat.

    niet STERKER, wel alsmaar A-SOCIALER “voortschrijdend inzicht noemtie dat …

      /   Reply  / 
  7. D'annunzio

    Samsom, kan die vermomde milieukabouter en salonsocialist de mensen die Nederland hebben opgebouwd niet met rust laten? Ga die eeuwige werklozen en dat multicul profitariaat eens gauw aan het werk jagen in de plantsoenen en kassen incl. een cursus Nederlands, arbeidsethos en moderniteit.

      /   Reply  / 
    1. viezeDied

      Krijgen van jou de buitenlanders schuld van kredietcrisis, ipv politici, incl Wildo, die net zo hard met Eurogekte instemde maar nu kraait als een rode haan.

      Waarom moeten ze de plantsoenen en kassen worden “ingejaagd”, weet je niks beters ?

      Ben jezelf ook zoon rode slavendrijver ?

        /   Reply  / 
  8. viezeDied

    Laat dan ook de jongeren, en x-stuks broed, naar rato inkomn voor alle gemeenschapsvoorzieningen aan de gemeenschapskas afdragen. Vrees dat Het Gezin, m.n. dat van de 2-verdieners, nog steeds financiele molensteen van de samenleving, m.n. alleenstaande meisjes en jongens is.

      /   Reply  / 
  9. SpiritInfo

    Sta meestal volledig achter de uitspraken van Samson, maar vindt dat hij hier een aantal overhaasten conclusies maakt.

      /   Reply  / 
    1. Richard

      Ik ben gepensioneerd en wil direct mijn inkomen ruilen met dat van Samsom.
      Wanneer je dit soort opmerking durft te maken, dan spoor je niet.
      Hoezo eerlijker en socialer.

        /   Reply  / 
  10. P.Hendrix

    D.Samsom ga terug naar lagere school en leer opnieuw rekenen vooral delen en aftrekken , vermenigvuldigen doet hij al in eigenzak , nog nooit zijn diploma gehaald. iedereen over een kam scheren , het grootste gros nederlanders moet leven van een bescheiden salaris of uitkering.
    alleen zijn rijke vriendjes hebben vermogen.Ik zal nooit PVDA stemmen stinkt naar macht misbruik,de zwakste moeten weer het gelag betalen in deze samenleving.

      /   Reply  / 
  11. Jopie

    Hoe is het toch mogelijk dat deze man zo generaliseert over de generatie, geboren voor 1955. In enkele gevallen zal hij gelijk hebben, maar de grote massa 65 plussers van nu heeft naast de AOW slechts kleine pensioenen ( welke al meerdere jaren niet zijn geindexeerd ), en worden wel geconfronteerd met duurder levensonderhoud, hogere ziektekosten verzekeringen en een overheid welke steeds meer nodig blijkt te zijn. Hogere BTW, accijns, assurantiebelasting, wegenbelasting etc, etc.
    Ik denk dat deze ondoordachte uitspraken deze partij ernstig op zullen breken, en ik hoop dat er wel verstandige politici zijn, die hierover wel bereid zijn goede kostenoverzichten te maken, en dus aan gaan tonen dat hier een erg grote groep ouderen bovengemiddeld worden. Want dat staat als een paal boven water !

      /   Reply  / 
  12. Pingback: VIDEO: Henk Krol reageert op Diederik Samsom | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>