Fact-check: Samsom heeft gelijk, Krol heeft gelogen

Feiten tonen aan dat Henk Krol leugens verkondigt over koopkracht ouderen

Naar aanleiding van de ophef die ontstond over uitspraken van PvdA-leider Diederik Samsom over rijke ouderen heeft nrc.next dinsdag de feiten gecheckt.

50Plus-voorman Henk Krol reageerde furieus in reactie op Samsoms bewering dat ouderen de meest vermogende groep zijn. Wie heeft gelijk?

De conclusies van de feitencontroleurs van nrc.next:

Volgens het ANP zei Samsom dat ouderen de rijkste groep van Nederland vormen. Uit cijfers van het CBS blijkt dat de vermogens onder 55-plussers aanzienlijk hoger liggen dan onder de jongere groepen. De uitspraak van Samsom is dus waar.

Next.checkt bekeek ook of ouderen er inderdaad het meest op achteruit gaan, zoals Krol van 50Plus vorige week beweerde bij Pauw en Witteman. Krol stelde dat ouderen al 10 procent hebben ingeleverd en er dit jaar door maatregelen en pensioenkortingen nog eens fors op achteruitgaan.

Het CPB rekende al die factoren echter al mee. Krol telt ze dubbel. Uit de feiten blijkt dat niet de ouderen er het meest op achteruit gaat, maar de alleenverdieners met kinderen. De feitencontroleurs stellen vast dat de beweringen van Krol onwaar zijn.

Lees meer details op nrc.nl

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Fact-check: Samsom heeft gelijk, Krol heeft gelogen

  1. Pingback: VIDEO: Henk Krol reageert op Diederik Samsom | Politiek

  2. Janmetdekorteachternaam

    Tja, kan een kind bedenken. Iemand van 55 heeft 55 jaar gespaard. De puber van 16 niks. Dus hoezo?

      /   Reply  / 
    1. c.franx

      Pubers hebben schulden ivm mobiele tel. Dus hebben ze toch iets. Daar hadden wij vroeger niks mee. Mond houden luisteren en zuinig zijn. daar moesten wij het mee doen

        /   Reply  / 
  3. Pingback: Nieuwe peiling Maurice de Hond: 50Plus op 16 zetels | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>