Rutte is resoluut: Nederland is te repareren

Kabinet wil volgend jaar 4,3 miljard extra bezuinigen, maar ook een beetje investeren

In Nederland is niets mis wat niet valt te repareren. Dat zei premier Mark Rutte vrijdag tijdens de wekelijkse persconferentie na de ministerraad. Het kabinet gaat volgend jaar 4,3 miljard euro extra bezuinigen. De invulling van de plannen is nog niet definitief.

Het kabinet gaat in gesprek met oppositiepartijen en sociale partners. Draagvlak is het toverwoord. De belangrijkste maatregelen lekten echter al uit. Het pakket omvat het bevriezen van de belastingschijven en heffingskortingen en de nullijn voor ambtenaren. In de zorg wil men komen tot een nullijn van 2,5 jaar.

Tegenover de ingrepen staan ook investeringen; een pakket van 500 miljoen euro extra om de economie aan te jagen. Ook wordt 300 miljoen uitgetrokken om het koopkrachtverlies van mensen met een laag inkomen te repareren.


De voorgestelde extra bezuinigingen en lastenverzwaringen voor 2014

Rutte wijst de oproep van VVD-mastodont Hans Wiegel om de coalitie uit te breiden met CDA en D66, van de hand. Het kabinet heeft geen meerderheid in de Eerste Kamer. Het zoeken naar steun van oppositiepartijen ziet Rutte als normaal parlementair handwerk.

‘Partijen zijn altijd bereid tot een constructief gesprek. Natuurlijk hebben ze wensen, maar ik ben ervan overtuigd dat we tot meerderheden kunnen komen. Dit werkt als wij niet blind ons plan doordrukken en zeggen: teken hier maar bij het kruisje. Natuurlijk moet je luisteren naar de wensen van partijen’, aldus Rutte.

Bekijk de hele persconferentie van Rutte hier terug.

facebook share facebook share

25 Reacties // Reageer

25 thoughts on “Rutte is resoluut: Nederland is te repareren

  1. jerry

    nederland is niet meer te repareren we zijn al 5 jaar bezig
    uit de euro stappen dat is de oplossing
    wanneer gaan wij accepteren dat dit allemaal is begonnen na de invoering van deze rot munt
    wellicht kost het het miljarden maar over 5 jaar zijn wij eruit!

      /   Reply  / 
  2. Jorein Versteege

    Mark Rutte hoeft zich geen zorgen te maken. Met een neoliberale PvdA, CDA en D66 kan hij veel rechtse politiek voeren. Zijn meesters ( de groot kapitalisten en EU trojka ) kunnen dit tevreden zijn. De werkende klasse zal de kosten van de crisis ( weer ) betalen, terwijl de rijken lekker rijk blijven. Arbeiders, studenten en gehandicapten zullen snel merken dat de staat er niet voor hun is. De staat dient het grote geld!

    PvdA stemmers, bedenkt voor dit neoliberale kabinet!

      /   Reply  / 
  3. peter

    Wij nederlanders zijn de grootste mietjes van europa
    alles wordt kapot bezuinigd en wij juichen het allemaal toe hierzo.

    Die grieken dat zijn dieharders bij dat beetje bezuinigen staan ze bij het kabinet op de stoep!

      /   Reply  / 
  4. anthonie

    bezuinigen? waarvoor? wat hier wordt afgedragen gaat rechtstreeks naar zuideuropa!
    dat is onze beloning en rutte gaat daarmee akkoord, de sukkel.daar lachen ze zich rot; zij krijgen onze miljarden! de mensen die hier de welvaart hebben opgebouwd krijgen stank voor dank….

      /   Reply  / 
  5. bob

    beste mark, nederlad behoeft niet gerepareert te woren jullie behoeven slechts af te treden om plaats te maken voor een zakenkainet met mensen die weten van strategisch besturenis en in staatzijneen eleidsplante makendat het lend niet naar de afgrond helpt. Gelkki isnog niets van jullie pleister lannen door de tweede en eerste kamer en die zulln er ook wel niet door komen. maar de tijd werkt ook tegen en jullie daadkracht werkt gelkkig nu tegen jullie zoat er nog geen desatreuze planen zjn uitgevoerd. maar we hebben liever dat jullie zelf aftreden dan dat we jullie van dat pluche af moeten slaan

      /   Reply  / 
  6. bob

    beste mark, nederland behoeft niet gerepareert te worden jullie behoeven slechts af te treden om plaats te maken voor een zakenkabinet met mensen die weten van strategisch besturen en in staat zijn een beleidsplan te maken dat het land niet naar de afgrond helpt. Gelukkig is nog niets van jullie pleister plannen door de tweede en eerste kamer en die zullen er ook wel niet door komen. maar de tijd dringt en werkt ook tegen. jullie daadkracht werkt gelukkig nu tegen jullie zodat er nog geen desastreuze plannen zjn uitgevoerd. maar we hebben liever dat jullie zelf aftreden dan dat we jullie van dat pluche af moeten slaan

      /   Reply  / 
  7. Marianne

    Eens met Bob!!!
    Dit kan echt zo niet langer!!!!

      /   Reply  / 
  8. h.l.houdtzagers

    Is Rutte soms gek geworden? Ik heb bijna niets te besteden over…
    Waarom komt de bevolking niet in opstand?..zoals in andere landen.
    Ik denk dat dit volk slaapt…mensen wordt wakker!!

      /   Reply  / 
  9. Paul

    wij laten ons van alles bestelen en we slapen mooi door

      /   Reply  / 
  10. Paul

    DUIZEND MILJARD voor mensen in Brussel,die nemen onze belastingcenten ook als aftrek op hun maandlonen ,en als ze vertrekken uit Brussel dan lachen ze zich dood haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

      /   Reply  / 
  11. Johanness!

    De welvaart die de Euro ons heeft gebracht is weer rustig aan het wegzakken… In de tijd van de gulden ging het er minder aan toe! Met een ander kabinet zouden we ook moeten bezuinigen om uit de crisis te raken.

      /   Reply  / 
  12. Loek

    Iedere hardwerkende Nederlander zit binnen een jaar zonder werk en onderdak. En dat hebben we allemaal te danken aan de PvdA- en VVD-stemmers die ons hebben opgezadeld met dit rovende Eurofielenkabinet, met als opper-roverhoofden Rutte, Dijsselbloem, Samsom en Asscher. Heren, verdwijn zsm uit de politiek en laten we weer gaan stemmen en zorgen dat we een coalitie van de grond krijgen dat zijn best doet voor de werkende massa i.p.v. voor het enge dictatortje Van Rompuy!!!!!

      /   Reply  / 
  13. Than

    Het word inderdaad tijd voor AKTIE, maar hoe krijg je genoeg mensen(om een beetje indruk te maken in Den Haag heb je volgens mij 500.000 tot 1 miljoen man nodig, en ongeveer 50 Ton rotte(overrijpe is ook goed) tomaten nodig!!)bij elkaar. Ergens zijn vast wel mensen met organisatietalent die een paar protestdagen kunnen organiseren!?

      /   Reply  / 
  14. Edy

    wijze woorden,
    het is onbegrijpelijk dat een timmerman in de bouw 6 jaar naar school moet en onze hoog opgeleide regerings “leiders”het niet kunnen of willen begrijpen.De conclusie is dus dat het belang van de “leiders” gaat boven het belaang van het volk.De kloof tussen die twee is niet meer te repareren.Dus inderdaad tijd om in opstand te komen voordat alles kapot is.

      /   Reply  / 
  15. gijs

    waarom geloven wij rutte niet omdat hij altijd onzin verteld nederland is die onzin meer daN ZAT.

      /   Reply  / 
  16. tony

    Ik denk dat Rutten zich zelf eens moet laten repareren!

      /   Reply  / 
  17. oscr

    ga eens de huren verlagen dan hebben de burgers weer meer te besteden, dit bedrag gaan mensen weer uitgeven aan andere spullen waar ook belasting over betaald wordt,eerste levensbehoefte,of nieuwe tv, meubels,kinderkamer opknappen.e.d.

      /   Reply  / 
  18. Piet Rensen

    Alleen zijn rechter broekzak valt te repareren

      /   Reply  / 
  19. piet nijholt

    Lever iedere man al 106 euro in (65+)

      /   Reply  / 
  20. christiaan

    ik wil rutten eens vragen of hij ook armoeden heeft ik denk het niet met zij salaris hij blijft de burger maar de strot toe knijpen endie iegen risico de mensen kunne dit tog niet meer betalen maar daar heeft hij geen behoeften aan

      /   Reply  / 
  21. christiaan

    en dan nog iets hierwij moeten maar betalen en de emigrante betalen niets en worden toch geholpen in de zorg dat kan toch zo niet blijven door gaan met dat bezuinigen de burger moet maar bezuinigen maar de minster heeft daar geen moeiten mee hier in limburg zijn als menssen die al niet meer naar de tandatrs kunne gaan en heel veel pijn hebben om dat ze de eigenbijdragen niet meer kunnen betalen maar daar hebben ze geen moeiten mee zij kunnen dat probleem niet met hi=un salaris

      /   Reply  / 
  22. Limburgse wortels

    Raar land toch dat Limburg…probeer je het volgende te zeggen?
    En dan nog iets, wij moeten maar betalen en die asielzoekers betalen niets en worden toch geholpen in de zorg, dat kan toch niet blijven doorgaan met dat bezuinigen. De burger moet maar bezuinigen en de minister heeft daar geen moeite mee, hier in Limburg zijn al mensen die heel erg tandpijn hebben en die niet meer naar de tandarts gaan en omdat ze hun eigen bijdragen niet meer kunnen betalen, maar daar zullen de ministers geen moeite mee zij hebben, dat probleem hebben zij niet met hun salaris.

      /   Reply  / 
  23. Paul

    Than ,met honderdduizend mensen demonstreren op binnenhof en dan naar binnen ,dan buldert de politiek wel de straat op en is de Coup gepleegd SIMPEL HE

      /   Reply  / 
  24. Paul

    Than ,met honderdduizend mensen demonstreren op binnenhof en dan naar binnen ,dan buldert de politiek wel de straat op en is de Coup gepleegd SIMPEL HE .En dan denken die politici DROMEN we nu…neeee het is echt

      /   Reply  / 
  25. peter

    inderdaad wanneer gaan we eens protesteren
    leg het sociale leven maar eens een week plat zie wat er dan gebeurt
    nederlanders zijn watjes, laat alles maar komen of we het willen of niet

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>