Kabinet verbetert kredietverlening MKB

Adequate financiering bedrijfsleven, in het bijzonder aan het MKB

De kredietverlening aan het midden-en kleinbedrijf (MKB) staat onder druk, en dat is zorgelijk. Dat schrijven de ministers Jeroen Dijsselbloem (Financiën) en Henk Kamp (Economische Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer.

Uit onderzoek van De Nederlandsche Bank blijkt dat kleine en middelgrote bedrijven sinds de crisis moeilijker krediet krijgen. Het kabinet nam eerder al maatregelen en heeft nu een werkgroep ingesteld om meer instrumenten te vinden om de kredietverlening aan het MKB verder te verbeteren.

De werkgroep heeft als opdracht om knelpunten in de financiering van het MKB te verkennen en uit te werken. Welke aanvullende informatie is nodig is om een beter beeld te krijgen van de kapitaalpositie en toegang tot financiering van het MKB? Hoe kan de effectiviteit van bestaande instrumenten vergroot worden?

De resultaten worden opgenomen in het aanvullende actieplan MKB-financiering dat de ministers voor de zomer naar de Tweede Kamer zullen sturen.

• Stuur de overheid jouw idee om regels te schrappen
• Zorg, economie en werk moeten hoog op de politieke agenda
• Ondernemersklimaat verbetert: NL herstelt naar niveau 2009

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>