Rellen in de Brusselse Matongewijk

In Brussel is een demonstratie van zo’n duizend Congolezen zaterdag uit de hand gelopen. De  betogers protesteerden tegen de verkiezingsuitslag in Congo, een voormalige Belgische kolonie. Bij de rellen in de Brusselse Matongewijk zijn zaterdag zestien politiemensen gewond geraakt, meldde een woordvoerster van de Brusselse politie. Daarnaast werden meer dan negentig mensen gearresteerd, waaronder zeven minderjarigen.

Het hooggerechtshof in Kinshasa, hoofdstad van Congo, maakte vrijdag bekend dat president Kabila is herkozen. Volgens waarnemers zouden de verkiezingen echter doorgestoken kaart zijn. Bij de demonstratie in Brussel wezen sommige demonstranten in Brussel met een beschuldigende vinger richting de Belgische politie omdat zij steun zouden hebben betuigd aan Kabila. De betogers aanvaarden de uitslag van de verkiezingen niet en beschouwen Etienne Tshisekedi als de rechtmatig verkozen president.

Opvallend bij de betoging waren de Vlaamse vlaggen en foto’s van NV-A-voorzitter Bart De Wever. De betogers zetten daarmee vooral de Franstalige Belgische politici in het beklaagdenbankje.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Rellen in de Brusselse Matongewijk

  1. Ben

    Laten ze maar gaan rellen in Congo

      /   Reply  / 
  2. Pingback: | Politiek

  3. vamos

    De congolezen steunen de nva. Dat relativeert een heus stuk. Belgie staat voor de inerlijke strijd die in ons allen woed. Wat we zijn dieren, en wat we willen zijn goden. Menige beschaving heeft dat met ondergang betaald.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>