Belgische Congolezen toch stiekem de straat op

Na de rellen in de Brusselse Matongéwijk, hadden de burgemeesters van Elsene en Etterbeek een samenscholingsverbod afgekondigd. Dat moest protesten zoals eerder deze week voorkomen. Ondanks het samenscholingsverbod gingen een aantal Congolezen dinsdag de straat op om te protesteren tegen de aanstellen van Joseph Kabila tot Congolees president.

De Brusselse politie meldt dat er reeds 27 administratieve aanhoudingen zijn gedaan. De arrestanten komen vermoedelijk al na 12 uur vrij. De administratieve aanhoudingen vonden plaats op het Troonplein, aan het Jubelpark en aan het metrostation Merode.

In de loop van de namiddag werd de sfeer iets grimmiger waarna ook een Congolees werd opgepakt omdat hij een politieagent had aangevallen. De betogers protesteerden tegen de verkiezingsuitslag in Congo, zij beschouwen Etienne Tshisekedi als de rechtmatig verkozen president.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>