Kim is niet meer

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il is op 69-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Noord-Koreaanse staats-tv vannacht gemeld.

Het stalinistische regime in Pyongyang heeft een periode van rouw afgekondigd en het volk gevraagd achter de opvolger van Kim-Jong-il te gaan staan. De jongste zoon van Kim Jong-il, Kim Jong-un, is de beoogde nieuwe leider van Noord-Korea. Daarmee is hij de derde generatie Kim die het stalinistische land leidt. Het is onduidelijk of hij zijn vader direct zal opvolgen of dat er eerst een interimleider wordt aangesteld.

Er zijn twijfels over de leeftijd van Kim Jong-un (27) en of hij in staat is om ondanks zijn gebrek aan ervaring het land te leiden. Deskundige verwachten echter wel dat hij dezelfde harde militaire koers zal varen als zijn vader. De twee aanvallen op Zuid-Korea vorig jaar, waarbij 50 mensen omkwamen, waren naar verluidt zijn werk.

Bekijk de Kim Jong Un top10 van David Letterman.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kim is niet meer

  1. Pingback: Familiebedrijf Kim deelt de macht voorlopig | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>