Familiebedrijf Kim deelt de macht voorlopig

De nieuwe leider van Noord-Korea, Kim Jong-un, zal zijn macht moeten delen met zijn oom en tante en met het leger.

De jonge en onervaren Kim Jong-Un zal als leider van Noord-Korea voornamelijk op zijn oom en tante moeten steunen. Zij zullen hem dan ook in de periode van de machtswisseling bijstaan. Volgens deskundigen zal Kim de vertrouwelingen van zijn vader hard nodig hebben om zich maximaal op de machtsovername voor te kunnen bereiden.

Er is daarmee sprake van een verandering van aanpak. De leiderschap verschuift van ultra solistisch naar een meer collectieve aanpak. Dit meldt Persbureau Reuters vandaag op basis van een bron in Pyongyang.

Het Noord-Koreaanse leger heeft inmiddels ook trouw gezworen aan Kim Jong-un. Een coup van het leger lijkt, gelukkig  voor Kim, op dit moment dan ook onwaarschijnlijk.

Ondertussen hield de rest van de wereld zijn adem in toen de eerste raket vanaf Noord Koreaanse bodem werd gelanceerd. Rustig maar, er is vermoedelijk geen verband tussen de lancering en dood van Kim. Dan is het goed.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Familiebedrijf Kim deelt de macht voorlopig

  1. Pingback: Noord-Korea blijft dezelfde koers varen | Politiek

  2. Pingback: Zuid-Korea doet handreiking aan Noord-Korea | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>