Egyptische troepen vegen de straten Cairo schoon

Voor de vijfde achtereenvolgende dag zijn er rellen op en rondom het Tahrirplein. Het conflict tussen demonstranten en de militaire machthebbers wordt met de dag bloederiger. Zo weten getuigen te melden dat er tijdens de beveiligings-operatie om het centrum van Caïro Tahrir-plein schoon te vegen, zwaar geweergeschut te horen was.

De Nationale veiligheidstroepen en het leger gingen het Tahrirplein op en begonnen in het wilde westen te schieten. Ook zouden ze demonstranten achterna hebben gezeten en alles wat zij tegenkwamen in de brand hebben gestoken. De rellen hebben al zeker aan 10 mensen het leven gekost.

Ondertussen heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken gereageerd. Hillary Clinton zei ‘bezorgd te zijn over de aanhoudende meldingen van geweld’. Zo dringt ze er onder meer op aan bij de Egyptische veiligheidsdienst dat iedereen, dus ook alle Egyptenaren, recht hebben op vrijheid van meningsuiting.

De Arabische lente lijkt onderwijl compleet over te zijn gaan in een zeer strenge Arabische winter.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Egyptische troepen vegen de straten Cairo schoon

  1. Pingback: Egyptische veiligheidstroepen vegen de straten Cairo schoon met vuurwapens – Blog.nl (Blog) | Dagelijks Nieuws

  2. Henk de Beer

    Dachten ze vrijheid te krijgen krijgen ze een nog erger bewind. Die revolutie was dus door het bewind zelf op gang gebracht, ook wel duidelijk met die staatstelevisie. Ditzelfde is in de meeste landen gaande wereldwijd, want deze wereld stevent af op een wereld imperium aka nwo, geen orde maar een totalitaire wereld zoals Rome en Duitsland werden, imperiums. Zeg maar dag tegen de vrijheid, die er door 911 nog halfgebakken is. De wereld staat niet veel goed te wachten.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Laatste fase vrije verkiezingen Egypte | Politiek

  4. Pingback: Nieuwe regering Marokko onder leiding islamist | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>