Openbaar vervoer België platgelegd

In België wordt er vandaag massaal gestaakt. Overheidspersoneel heeft het werk neergelegd om de nieuwe regering te dwingen af te zien van de voorgenomen hervorming van het pensioenstelsel en de verhoging van de pensioenleeftijd. Daarom rijdt er in het land geen enkele trein.

De 24 uurstaking bij de spoorwegen ging om woensdag 22 uur van start en duurt als het goed is tot donderdag 22 uur. Woensdagavond merkte onze Zuiderburen al direct hinder van de staking, zo reden er steeds minder treinen en lag het verkeer donderdagochtend compleet stil. Er zijn ook zo goed als geen bussen die rijden.

Ook kunnen de Belgen fluiten naar hun kerstkaarten. De sorteercentra zijn geblokkeerd en Wallonië heeft daarom geen postbezorging. Het is nog onduidelijk of de post van Vlaanderen en Brabant wel wordt bezorgd.

De spontane staking geïnitieerd door de vakbonden ventileren hiermee hun onvrede over de pensioenplannen van de nieuwe regering Di-Rupo. De vakbonden ACV, ABVV en ACLVB laten zich vooral gelden richting minister van Pensioenen Vincent van Quickenborne (open VLD) ‘hij wil alles snel-snel doorvoeren, zonder respect voor sociaal overleg. Ongezien en onaanvaardbaar’ vinden de vakbonden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>