Mogelijk onafhankelijke kandidatuur Trump

De Amerikaanse zakenman en realityshow-ster Donald Trump heeft de Republikeinse partij verlaten.

Een woordvoerder zegt dat de magnaat teleurgesteld is in de Republikeinse presidentskandidaten en nadenkt over een onafhankelijke kandidatuur.

Een serieuze onafhankelijke kandidaat komt niet vaak voor in de Verenigde Staten. Dat het niet onmogelijk is bewees Ross Perot in 1992. Hij kreeg toen een vijfde van de stemmen binnen.

Mochten de Republikeinen niet met een geschikte kandidaat komen overweegt Donald Trump serieus een onafhankelijke kandidatuur. Het is daarmee al het tweede proefballonnetje dat Trump oplaat over zijn kandidatuur. In april van dit jaar liet hij doorschemeren na te denken over meedoen, maar liet uiteindelijk zijn tv-show The Apprentice voorgaan.

Trump maakt als televisie man, uiteraard, een zeer gedreven en overtuigende indruk. Lekker kort door de bocht, uiteraard is Amerika helemaal de bom, maar op de beelden zien wij een bedachtzame, conservatieve en charismatische Trump:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Mogelijk onafhankelijke kandidatuur Trump

  1. Pingback: Paul versus Romney @Iowa | Politiek

  2. Pingback: Romney: ‘Obama heeft duidelijk gefaald’ | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>