Paul versus Romney @Iowa

Let’s get ready to rumble!

Morgen wordt in de staat Iowa gestemd over de Republikeinse kandidaat.

Na de verkiezingen zal de winnaar namens de Republikeinen kandidaat zijn voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van eind november.

Volgens de laatste peilingen gaat Mitt Romney op punten aan de leiding maar wordt hij op de voet gevolg door Ron Paul. De zeer conservatieve Rick Santorum lag in de touwen maar krabbelt voorzichtig op. 

Voor Michelle Bachman, de belangrijkste vrouwelijke kandidaat lijkt de  final blow al gegeven. Bekend homo-hater Newt Gingrich, is gelukkig al gestrekt gegaan en kan de verkiezingen van november vergeten.

Met de primaries in Iowa is het grote verkiezingscircus van 2012 definitief begonnen. Wie zijn de kandidaten en waar staan ze voor?

Een korte introductieronde, trailerish beeld van de kandidaten met de percentages volgens de laatste peiling van The Des Moines Register poll.

Mitt Romney 24%

 

Ron Paul 22%

 

Rick Santorum 15%

 

Newt Gingrich 12%

 

Rick Perry 11%

 

Michelle Bachmann 7%

 

Volg de the Ticker op Twitter: @PoliticalTicker

Winst in Iowa betekent niet per definitie succes in de overige staten.

Het verkiezingsjaar duurt nog lang maar na morgen is er wel een duidelijk eerste beeld van wie de meeste kans maakt om het in november tegen Barrack Obama op te gaan nemen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Paul versus Romney @Iowa

  1. Pingback: Nek aan nek race Romney versus Santorum | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>