Anti-regeringsbetogers Syrië: ‘waar zijn de waarnemers?’

De leider van de waarnemersmissie in de Syrische stad Homs, de Sudanese generaal Mustafa Dabi, zegt niks ‘beangstigend’ te hebben gezien in Homs. Toen de waarnemers de stad gisteren voor het eerst bezochten, hebben zij geen opstootjes gezien. Ook waren er geen tanks te bekennen in de stad, alleen wat bepantserde voertuigen, aldus de generaal. Dabi geeft aan dat de waarnemersmissie nog in volle gang is en zeker nog een lange tijd in beslag zal nemen.

Volgens activisten uit Homs hadden diverse tanks zich teruggetrokken uit de Baba Amro regio in Homs. Dit was slechts een kort moment voordat de waarnemers hun bezoek brachten aan de stad. Activisten beweren dan ook dat de regering van president Assad de waarnemers een loer proberen te draaien.

Inmiddels komen er tallozen berichten binnen over nieuw geweld in de regio. In de Syrische stad Hama zouden tijdens een anti-regeringsdemonstraties ten minste zes mensen om het leven gekomen zijn.

Op youtube circuleren inmiddels de nodige video’s over het geweld in de Syrische straten. Bij de protesten van vanmiddag zou veelvuldig de leus ‘waar zijn de waarnemers?’ zijn gescandeerd.

 

 

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Anti-regeringsbetogers Syrië: ‘waar zijn de waarnemers?’

  1. Pingback: Unieke videobeelden: scherpschutters in de straten van Homs | Politiek

  2. Pingback: Rellen bij anti-regeringsbetoging in Roemenië | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>