Hommeles in Homs, Syrische stad onder vuur

De eerste groep van waarnemers staat klaar en zullen over een paar uur arriveren in Syrië. De waarnemers zullen op aandringen van de Arabische liga controles op het vredesplan uitvoeren. Onder leiding van de Soedanezen Generaal Mustafa Dabi zullen de waarnemers dinsdag een bezoek brengen aan het door burgeroorlog geteisterde stad Homs.

Naar verwachting zijn er in Syrië al sinds maart 5000 mensen omgekomen, sinds de opstand die in maart van dit jaar begonnen is. In Homs is het al tijden hommeles. Homs wordt al sinds een aantal dagen non-stop gebombardeerd. Daarbij zouden er sinds vanochtend diverse wijken in Baba Amr onder vuur genomen zijn. Ooggetuigen van de oppositie spreken over een belegering van 4000 Syrische Soldaten.

De oppositie, bij name van de Syrian National Council (SNC), zegt de Arabische Liga en de internationale gemeenschap aansprakelijk te houden voor de massadoden en het grote bloedvergieten. Volgens hen hebben de Arabische Liga en de Westerse overheden zich te lang met een kluitje het riet in laten sturen.

De oppositie maant de waarnemers zich met spoed naar het rampgebied te bewegen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Hommeles in Homs, Syrische stad onder vuur

  1. Pingback: Geweld Syrië onder de loep | Politiek

  2. Pingback: Arabische waarnemers op weg naar Homs | Politiek

  3. Pingback: Syrische president Assad haalt uit naar de Arabische Liga. | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>