FB: ‘protocol of death, a licence to kill’

Nog voordat de anti-regeringsbetogers in Syrië massaal de straat op gingen werd er door de Syrische staatstelevisie melding gemaakt van twee zelfmoordautobommen. De ontploffing vond plaats in de hoofdstad Damascus.

Een gewapende groep met al-Qaeda achtige motieven zou verantwoordelijk zijn geweest voor aanval. Ze zouden het gemunt hebben op het General Intelligence gebouw en beveiligingsgebouw in het Kfar Sousa district.

De aanval volgt, niet geheel toevallig, een dag nadat de Arabische Liga een waarnemingscommissie naar het door oorlog geteisterde land stuurde. De Syrische staatstelevisie zag haar kans schoon om de rellen van de afgelopen maanden af te doen als aanvallen van gewapende extremisten en gewapende bendetuig.

De weerstand van de waarnemingscommissie om het verloop van het vredesplan te peilen is enorm. Vooraf wilde de Syrische regering al niets weten van het door de Arabische Liga geïnitieerde plan om een einde te maken aan de onrust in het land.

Uiteindelijk is het land gezwicht voor de toenemende druk van de omringende landen. Nu het eenmaal zo ver is, worden er ogenschijnlijk andere misselijke trucs uitgehaald. Op Facebook werd met de slogan ‘protocol of death, a licence to kill’ opgeroepen om massaal te protesteren tegen de komst van de commissie. Aan die oproep lijkt iets te fanatiek gehoor te zijn gegeven.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “FB: ‘protocol of death, a licence to kill’

  1. Pingback: Hommeles in Homs, Syrische stad onder vuur | Politiek

  2. Pingback: Inwoners Homs massaal de straat op | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>