Syrische president Assad haalt uit naar de Arabische Liga.

De Syrische president Assad zei, tijdens zijn eerste liveoptreden in zes maanden, dat hij de deuren van Damascus niet zal sluiten zolang de soevereiniteit van Syrië gewaarborgd blijft.

Wel had president Assad commentaar op de rol van de waarnemers die gestuurd zijn door Arabische Liga.

Daar waar de waarnemers vinden dat het Syrische regime te weinig doet om het geweld te stoppen en dat er te weinig werk wordt gemaakt van het vrijlaten van betogers. 

Vraagt de president van Syrië zich hardop af waar de andere Arabische landen denken het lef vandaan te halen om het land te wijzen op de grondbeginselen van democratie en hervormingen.

Assad zei tevens dat hij niet van plan was om op te stappen. Alleen als het volk dat zou willen legt hij zijn functie neer.

Hij gebruikte dit televisiemoment ook om een nieuwe grondwet aan te kondigen. Een waarin ieders vrijheid worden vastgelegd, zo zegt Assad. Ook vindt de Syrisch president dat het tijd wordt om de macht door het volk te laten reguleren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>