Waarnemers keren vandaag terug naar Homs

Naar schatting waren er gisteren 70 duizend mensen op de been in Homs, alwaar de waarnemers van de Arabische Liga hun eerste stop maakten voor de inspectie van het vredesplan.

De waarnemers van de Arabische Liga zijn naar Syrië gestuurd om na te gaan of het bewind van president Assad zijn belofte nakomt om geen geweld meer te gebruiken tegen betogers. 

De demonstranten wezen de waarnemers erop dat zij absoluut internationale bescherming nodig hebben. Er zouden bij deze demonstratie wederom mensen zijn omgekomen, zo meldde activisten.

De Soedanese Generaal Mustafe Dabi, die de inspectie leidt, is van plan vandaag terug te komen naar Homs. Hij reist eerst af naar de hoofdstad Damascus alwaar hij vermoedelijk contact zal hebben met het Syrische bewind.

Er zijn in Homs 50 waarnemers, in totaal gaan er 150 waarnemers naar Syrië. Ze zullen zich in kleinere groepen splitsen en verschillende steden bezoeken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Waarnemers keren vandaag terug naar Homs

  1. Pingback: Syrische oppositie zwalkt tussen hoop en scepsis – NOS.nl | Dagelijks Nieuws

  2. Pingback: Activisten in Syrië roepen op tot massaal protest | Politiek

  3. Pingback: Gewelddadig Nieuwjaar Syrië | Politiek

  4. Pingback: Syrische president Assad haalt uit naar de Arabische Liga. | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>