GroenLinks wil opheldering van Rosenthal over SOPA

Groenlinks heeft minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken om opheldering gevraagd over de gang van zaken rondom het omstreden Amerikaanse antipiraterijplan.

Stop Online Piracy Act (SOPA) is een antipraterijplan dat momenteel in de Verenigde Staten in behandeling wordt genomen.

Het is een omstreden plan, ondermeer omdat internetters, zonder tussenkomst van een rechter, geblokkeerd mogen worden als zij vermeend inbreuk maken op het auteursrecht.

Verschillende internetbedrijven hebben hun beklag gedaan over het plan, ‘de vrijheden van internetgebruikers zouden immers op het spel staan’.

De Verenigde Staten heeft, zo wil het verhaal, pas nog druk uitgeoefend op Spanje om dezelfde soort wetgeving door te voeren. El Fassad van GroenLinks heeft Rosenthal daarover om opheldering gevraagd.

Daarbij wil Fassad ook weten hoe Rosenthal denkt over SOPA, en dan met name tegen de achtergrond van de internationale conferentie over internetvrijheid die hij nota bene zelf onlangs organiseerde in Den Haag. Een conferentie die namens de VS werd bijgewoond door Hillary Clinton.

El Fassad zal na de reces kamervragen stellen. Dit is belangrijk in de ogen van GroenLinks omdat het wetsvoorstel SOPA consequenties zou kunnen hebben voor de Nederlandse internetter.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “GroenLinks wil opheldering van Rosenthal over SOPA

  1. Pingback: Persvoorlichting ontkent porno downloads Tweede Kamer | Politiek

  2. Pingback: Privégegevens Kamerleden en ambtenaren gelekt | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>