Sap moet haar politieke intuïtie nog ontwikkelen

Jolande Sap, partijleider GroenLinks heeft nog te weinig politieke intuïtie ontwikkelt. Dat stelt Femke Halsema een interview met NRC Handelsblad.

De worsteling die de partij doormaakt doet de oud GroenLinks politica dan ook pijn. Volgens Halsema ligt dat overigens maar ten dele aan Sap.

Slechte peilingen zijn een absolute dooddoener voor het zelfvertrouwen en de creativiteit van een politicus, legt Halsema uit. Bij goede peilingen gaat alles meer vanzelf. Dan zijn bijvoorbeeld de media ook een stuk meer geïnteresseerd in de standpunten van de politicus. Wanneer het minder gaat met de partij zijn journalisten sneller geneigd om vragen te stellen als ‘gaat niet goed, he?’ en ‘hoe komt dat?’

Jolanda Sap erkende onlangs zelf ook nog dat de wisseling van leiderschap een van de oorzaken is van de slechte peilingen waar GroenLinks mee te maken heeft. ‘Ik volgde immers iemand op die op het hoogtepunt van haar populariteit was’, erkent ze.

Femke Halsema gepokt en gemazzeld in de politiek, kijkt met tevredenheid terug naar haar eigen politiek carrière. Ze is erg trots op haar pleidooi voor liberalisering van de arbeidsmarkt, haar strijd voor godsdienstvrijheid en vrijheid van meningsuiting.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sap moet haar politieke intuïtie nog ontwikkelen

  1. Pingback: GroenLinks wil opheldering van Rosenthal over SOPA | Politiek

  2. Pingback: Emile Roemer wil regeren met de VVD | Politiek

  3. Pingback: GroenLinks-fractieleider Sap positief over Nederlandse missie in Kunduz. | Politiek

  4. Pingback: Sap roept CU en D66 op moed te tonen | Politiek

  5. Pingback: Jolanda Sap beklaagt zich over te SP’erig PvdA | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>