Positie Duitse president Wulff onhoudbaar

De druk neemt toe op de Duitse president Wulff nu voor het eerst afgelopen donderdag een parlementariër van Christian Wulffs eigen CDU het aftreden van de omstreden Duitse president geëist.

Wulff is in opspraak geraakt toen bleek dat hij een gunstige lening had verzwegen. Voor de oppositiepartij SPD is het geduld met het staatshoofd logischerwijs al tijden gedaan. Echter de bondskanselier Angela Merkel en een meerderheid van de bevolking blijven ondanks de toenemende druk achter hem staan.

Volgens Bondsdaglid Karl-Georg Wellmann is de functie van staatshoofd nu al teveel beschadigd.

Nadat de Bild vorige maand berichtte dat Wulff als premier van Nedersaksen een omstreden privélening had aangenomen van een bevriende ondernemer en vervolgens het deelstaatparlement onvolledig informeerde. Duiken er meer vreemde berichten op in de krant. Zo zou de Duits president privé op kosten van de Duitse burger niet economy hebben gevlogen maar  business class. De president blijft echter bij hoog en laag beweren dat hij de upgrade heeft verkregen door eigen verworven airmiles.

De klopjacht is in volle gang. De vraag is alleen wanneer en of  Wulff bezwijkt. 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Positie Duitse president Wulff onhoudbaar

  1. Pingback: Duitse president Wulff treedt af | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>