Onderwijs zegt vertrouwen in Van Bijsterveldt op

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Marja van Bijsterveldt (CDA) hoeft niet echt meer te rekenen op het vertrouwen van docenten en directeuren op basisscholen en in het voortgezet onderwijs.

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek onder ruim 1300 docenten en schooldirecteuren.

Daar waar bijna de helft van docenten en directeuren in het voortgezet onderwijs bij haar aantreden in 2010 positief was, heeft Van Bijsterveldt het nu duidelijk verbruid. Momenteel geeft nog slechts 6 procent aan vertrouwen te hebben in de CDA-minister. Bij het primair onderwijs is het vertrouwen van 72 procent anderhalf jaar geleden naar 20 procent op dit moment gedaald. 
In het onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek geeft de meerderheid van de ondervraagde docenten en directeuren aan een voorkeur te hebben voor onderwijsplannen van D66 of SP. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat de ondervraagden vinden dat de VVD en PVV, gevolgd door CDA, de slechtste plannen hebben met het onderwijs.

Afgelopen week was er een grote staking van docenten in het voortgezet onderwijs tegen de onderwijsplannen. Marja van Bijsterveldt vond het toen niet verantwoord dat docenten juist in de toetsweek een stakingsdag hadden gepland. Zij haalde met die uitspraak de woede van onder andere de onderwijsbond AOb op haar hals. Waarbij bestuurslid Marten Kircz vond dat Van Bijsterveldt ‘niet het intellectuele niveau’ had om minister van Onderwijs te zijn.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Onderwijs zegt vertrouwen in Van Bijsterveldt op

  1. Pingback: Marja van Bijsterveldt: lucht is geklaard, debat over onderwijs kan door | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>