Resolutie tegen meldpunt Midden- en Oost-Europeanen

Het Europees Parlement zal naar alle waarschijnlijkheid een resolutie aannemen waarin het meldpunt Midden- en Oost-Europeanen straf wordt veroordeeld. Dat wat de Nederlandse premier Mark Rutte (VVD) tot dusver naliet, zal wellicht alsnog worden afgedwongen door de Europese raad: het meldpunt laten veroordelen door de Nederlandse regering.

Uit een uitgelekte ontwerptekst van een resolutie van het Europees Parlement blijkt dat de Nederlandse regering zal worden opgeroepen om na te gaan of het PVV-meldpunt voor overlast van Midden- en Oost-Europeanen in strijd is met het strafrecht. Daarnaast zal de Europese Commissie moeten onderzoeken of het meldpunt niet in gaat tegen de Europese regels.

Het Europees Parlement liet eerder al via diverse eurocommissarissen weten dat zij het meldpunt van de PVV schandalig en discriminerend vinden. ‘De PVV-website druist volstrekt in tegen de Europese principes’, zei Europees Commissaris Viviane Reding (Justitie en Grondrechten) vrijdag. ‘In Europa staan we voor vrijheid. We staan voor een open continent waar burgers kunnen gaan, werken en studeren waar ze willen’, aldus Reding.

Premier Mark Rutte (VVD) heeft tot dusver moedig geweigerd de site te steunen, of af te keuren en schermt met het feit dat hij het een partijaangelegenheid vindt.

Lees hier de uitgelekte ontwerptekst.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Resolutie tegen meldpunt Midden- en Oost-Europeanen

  1. Pingback: Europees Parlement zet Mark Rutte verder onder druk om PVV-meldpunt | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>