CDA minister Hirsch Ballin nieuwe eurocommissaris justitie?

Hirsch_Ballin_115609e

Balkenende naar Europa. De geruchten zijn Nieuwspoort uit en staan volop in de kranten. Maar niets is zeker voor onze premier. Wel zeker is dat er binnenkort gekozen moet worden wie er namens Nederland in de Europese Commissie gaat zitten. Het CDA wil af van eurocommissaris Neelie Kroes, dus welke huidige minister vertrekt straks naar Brussel?

Wij spraken zomaar een vriend in België, die zei dat hij ‘die nors kijkende man uit het kabinet’ had gezien. ‘Met een dure makelaar slenterde hij door de mooie straten van Brussel.’ CDA minister van Justitie Ernst Hisch Ballin dus.

Schraal aan het verhaal is natuurlijk dat er geen beeld is. Onze onbedoelde informant zag ook niet in waarom hij een foto had moeten maken. Hij merkte het alleen op. ’In strak pak stond iemand druk tegen die minister te praten en naar boven te wijzen. Bij een sjiek pand, duidelijk te huur.’ Een aardig verhaal. Misschien leuk om te weten. Maar het is nog geen garantie. Want er wordt ook over Pien Hein Donner gesproken. Hij eruit bij het ministerie van Sociale Zaken, want het is een lastig man. De laatste onderhandelingen gingen ook niet fantastisch. En dat werd wel van Donner verwacht.

Of wat dachten we van Maria van der Hoeven. Want wat zien we nou eigenlijk van het haar ministerie. Economische Zaken zou kunnen draaien als een gek, maar Van der Hoeven creëert stilte op haar beleidsterrein. Maar goed, laten we maar eerst op de JA NEE stem vanuit Ierland wachten. Want dat Verdrag van Lissabon is ook nog wel van een soort belang.

.

hirsch_ballin1

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “CDA minister Hirsch Ballin nieuwe eurocommissaris justitie?

  1. buitje

    Dit heerschap heeft zó veel Verdenkingen tegen zich zelf het ergste afschuim te zijn , dat een verblijf aan gene zijde van de wetgeving hém én Òns een verademende uitkomst zou zijn !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>