PVV fractie dunt uit

De LPF liet al eens zien dat het niet gemakkelijk is een nieuwe partij vorm te geven en voor langere tijd te consolideren. Natuurlijk komen politici die hun partij, al dan niet gedwongen, moeten verlaten in de beste politiek families voor maar dit laat onverlet dat de PVV inmiddels wel een erg grote uitstroom kent. 

De afgelopen maanden nam de partij afscheid van een Europarlementariër, stapten vier leden van de Provinciale Staten op en verlieten twee gemeenteraadsleden in Den Haag hun fractie.

Vandaag hebben de laatst genoemden aangekondigd verder te gaan als een nieuwe fractie in de gemeenteraad. Het duo, Arnoud van Doorn en Marjolein van de Waal zullen in januari van start gaan. Over visie en speerpunten konden de twee nog niks kwijt.

Van Doorn had fouten gemaakt in het beheer van het budget van de PVV fractie en werd daarop uit de fractie gezet. Van de Waal stapte zelf uit de PVV-fractie omdat zij het niet eens was met de werkwijze van de partij in de Haagse gemeenteraad.

In een reactie liet fractieleider Machiel de Graaf weten Van de Waal niet te gaan missen. De Waal zou al sinds de zomer bijna niet meer aanwezig zijn. De Graaf is ervan overtuigd dat de ploeg die er nu zit afdoende is en op een juiste wijze zal kunnen opkomen voor de wensen van de PVV-stemmers.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 redde de PVV het net niet om de grootste te worden in Den Haag. De PvdA haalde toen tien zetels en de PVV acht. Van die acht zijn er nu dus zes over.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “PVV fractie dunt uit

  1. Pingback: ‘Er is niks mis met de werkwijze van de PVV’ | Politiek

  2. Pingback: Ex-PVV’er Arnoud van Doorn stal geld uit de partijkas | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>