VVD’er Bas Eenhoorn zal seksrel onderzoeken

De burgemeester van Alphen aan den Rijn Bas Eenhoorn (VVD) zal het onderzoek naar de vermeende seksrel in het stadhuis van Wassenaar begeleiden.

Dat schrijft burgemeester Jan Hoekema van Wassenaar in een brief aan de gemeenteraad.

Hoekema had al eerder aangekondigd dat er een grondig onderzoek zal volgen naar het mogelijk uit de hand gelopen drinkgelag dat half februari na een raadsvergadering plaatsvond. Het onderzoek zelf zal gedaan worden door het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten.

Volgens oppositiepartijen in de gemeente Wassenaar zou Wethouder Henk de Greef zich tijdens de nazit, onder invloed van drank, ernstig hebben laten gaan in de richting van een vrouwelijk raadslid. Daarbij zou hij tegen een vrouwelijk raadslid hebben gezegd dat hij haar met de gordijnen dicht en de kleren uit wel een lesje zou leren.

Hoekema heeft burgemeester Eenhoorn gevraagd het onderzoek vanuit zijn grote ervaring in het openbaar bestuur te begeleiden als zogenaamde ´bestuurlijke meelezer´.

Het is de bedoeling dat de eindrapportage van Eenhoorn en het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten binnen een paar weken wordt afgerond.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>