Tweede Kamer peiling 18-03-2012

De PvdA doet wederom goede zaken. Sinds het vertrek van oud PvdA-leider Job Cohen zit de partij weer in de lift. Met 2 zetels winst staan de sociaal democraten op 21 virtuele zetels. De zetels lijken direct afgesnoept te zijn van de SP, die er deze week volgens de peiling van Maurice de Hond 2 verliezen. Wel blijft de SP met 30 zetels de grootste partij van Nederland.

Ook de gedoogpartijen doen, net als de PvdA, goede zaken. Ondanks dat de VVD een zetel verliest, is er winst voor zowel de PVV (2) als het CDA (1). Zij zorgen er daarmee voor dat de coalitie qua zetelaantal in de lift zit. Wel zijn de 67 virtuele zetels die de partijen nu tezamen hebben er 9 minder dan bij de verkiezingen van 2010.

Andere verschuivingen vinden plaats bij D66, zij verliezen deze week virtueel 1 zetel en komen op een totaal van 14. Dat zijn er nog altijd 4 meer dan bij de afgelopen verkiezingen. En ook de Partij van de Dieren lijkt een klein beetje terrein te verliezen. Zij leveren in de peiling van deze week 1 zetel in en komen op een totaal van 2 zetels.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tweede Kamer peiling 18-03-2012

  1. Pingback: Tweede Kamer peiling 25-03-2012 | Politiek

  2. Crisismoe.nl

    Ach ja wie regeert verliest en wie aan de zijlijn staat die wint. Makkelijk schreeuwen, geen oplossingen. (wat niet wil zeggen dat dit kabinet daar goed in is… in oplossingen).

    Misschien toch eens naar de “gewone man” luisteren? Soms heeft die hele goede ideeën.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>