SP doet geen zaken meer met GroenLinks

Jan Marijnissen sluit samenwerking met GroenLinks uit. De oud voorman en huidig partijvoorzitter van de SP rekent GroenLinks na de ondertekening van het Lente-akkoord niet langer als een linkse partij. Dat meldt De Limburger.

Tijdens een politiek debat in Heerlen trok de SP-partijvoorzitter stevig van leer. Volgens Marijnissen is GroenLinks ‘een elitepartij, een grachtengordelpartij, geleid door hoogopgeleide mensen, die geen oog hebben voor mensen die anders in het leven staan.’

Het wordt er onder leiding van Tofik Dibi al niet beter op volgens de SP’er. ‘Dan wordt het woord ‘links’ helemaal uit GroenLinks geschrapt’, aldus Marijnissen.

GroenLinks staat momenteel in de peilingen op een ongekend lage stand van 4 zetels.

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “SP doet geen zaken meer met GroenLinks

  1. Klara

    In dit lijstje kan de SP ook nog de VVD CDA en D66 bij zetten.

      /   Reply  / 
  2. Irma

    Ik was er bij…..Letterlijk zei Jan Marijnissen:
    “GroenLinks is een elite-partij geworden. Wij hebben de deur altijd open gehad, nog steeds, maar het is GroenLinks dat de PvdA wekelijks voorhoudt te moeten kiezen voor Paarsplus in plaats van voor de SP.”

      /   Reply  / 
  3. nina

    Ik vind het prachtig dat er uiteindelijk een duidelijke scheiding zich werkelijk heeft gevormd tussen diegenen die rechts staan en diegegen die links staan. Ik was al bang dat het nooit zal gebeuren. Emil Roemer en Jan Marijnissen, jullie tijd is gekomen. laat ze zien dat uit deze crisis veroorzaakt door rechtse sociale, economische, politieke krachten alleen maar één uitweg is: via links.

      /   Reply  / 
    1. Klara

      Ja en Gisteravond durfde Jolanda Sap (Snep) ook nog even te zeggen wij willen nu de macht.
      Hieruit kan je al zien dat GroenLinks ook al niet te vertrouwen is. Maar dat was al bekend toen ze voor het lenteakkoord was en is mee gegaan met die zakkenvullers. Dus Jan heeft het goed gezien.

        /   Reply  / 
  4. Maria v Bommel

    Emiel en Jan zet hem op.
    We zijn er bijna, nu al bovenaan.
    Eindelijk gerechtigheid in ons land. Wat hebben we hier lang op moeten wachtwn.
    Diederik is ook een geschikte medestander, hij kan het ook.

      /   Reply  / 
  5. Paul

    We gaan zelf een Partij beginnen en heet Blauw-Midden.We zijn dit zooitje beloften allemaal stront zat.Die koekebakkers in Haag.Ons verder uitkleden is het enige wat ze doen.En voor de rest kunnen we doodvallen

      /   Reply  / 
  6. paul

    Hopelijk worden de mensen eindelijk wakker.De bende van 5 gaat ons toch niet nog een keer bestelen. Alles wat er is opgebouwd is door rechts naar de verdommenis geholpen.Laat de mens centraal staan en niet het kapitaal. We worden bedrogen en bestolen door deze regering.
    We weten allemaal dat het geld wat naar de zuidelijke landen NOOIT meer terug komt. Mensen kies verstandig kies SP. Deze partij kiest nog steeds voor de MENS.

      /   Reply  / 
  7. anne

    Wat heb je aan een partij met een tomaat? Volgens mij is die allang rot? En kunnen ze nu met rotte tomaten gooien!Ik vindt het eigelijk geen kleur! Rood met een witte ster erin! Het lijkt de Turkse vlag wel? Ik zie liever een rood wit blauwe vlag erin! Of Blauw wit! Mag ook? Liever niet deze partij in de regering!

      /   Reply  / 
  8. Gerhard Boogaard

    Altijd bang voor de SP met de communisten op de achtergrond. Daardoor zijn ze altijd uit om in te pikken wat een ander heeft. Liever geen SP in de regering.

      /   Reply  / 
  9. Pingback: SP en PVV vragen 14 uur spreektijd in Tweede Kamer | Politiek

  10. Rex

    Ondanks het feit dat ik gelukkig jaren geleden Nederland al heb verlaten, doet de aanstaande (politieke) ondergang ervan, mij toch geen plezier.
    Je hoeft geen glazen bol te hebben om te kunnen voorspelen dat na de verkiezingen van 12 september a.s., Nederland kompleet onregeerbaar zal zijn geworden.
    Als de peilingen maar enigszins uitkomen, dan leidt de groei van de SP tot een komplete stilstand, gevolgd door een radicale achteruitgang, van het land.
    De partijbonzen rollen nu al over elkaar heen met uitspraken met wie ze niet en met wat ze wel willen regeren.
    Bij elkaar opgeteld zijn de zetels van de partijen die door de SP als echt linkse partijen mogen worden gezien, ver weg van 76 zetels.
    Mooi, zou je denken, want dan is de ramp van SP als regeringspartij afgewend, maar niets is minder waar. Door de winst van de SP is er ook door de gewone partijen geen redelijke coalitie te vormen.
    Het informateren zal eindeloos gaan duren, kostbare tijd zal verloren gaan en als er al uiteindelijk een 5 of 6 partijen regering geboren wordt, dan is dit gedrocht niet langer houdbaar dan maximaal 6 maanden.
    Nog niet zo lang geleden hebben we met z’n allen hartelijk gelachen om Belgie die alle records “informateren en formateren” verbrak, maar binnenkort zal Nederland het lachen vergaan.
    Afgezien van het feit dat een SP regeringsbeleid Nederland een nauwelijks te herstellen financiele ramp zal bezorgen, zal blijken dat een stem uitbrengen op de SP, een verloren stem is.
    Nogmaals, ik ben gelukkig al lang weg uit Nederland, dus mij zal het SP beleid niet treffen. Maar ik had nooit dat er in Nederland zoveel mensen met oogkleppen op zouden lopen om de SP eventueel 37 zetels (of meer) te bezorgen.
    Het is nog niet te laat, ga iig stemmen, het maakt niet uit op welke partij, maar laat je stem niet verloren gaan door niet, of op de SP, te stemmen!

      /   Reply  / 
  11. Brammetjebram

    Ja er is altijd wel een rechts balletje of slaafje dat Nederland waarschuwt voor een finaciele ramp als we op de SP kiezen.
    Die finaciele ramp heeft volgens mij al plaats gevonden hoor, en die was compleet geregisseerd, niet door de SP.
    De partijen PvdA,D66,CDA en VVD zijn collaborateurs,landveraders.
    Ze bezoeken de Bilderbergerconferenties , en voeren die agenda uit.

    Terwijl zij veinzen het volk te vertegenwoordigen.
    De prominente figuren binnen deze partijen zijn lid van foute clubs.
    De meeste zijn betrokken bij, of chantabel door het Pedo/justitie netwerk.De zaak Vaatstra stinkt aan alle kanten.
    Die Friese boer heeft het niet gedaan. Peter R. de Vries weet teveel en kan niet acteren, Nederlanders zouden wat minder TV moeten kijken.

      /   Reply  / 
  12. Brammetjebram

    Nee, we kunnen beter op het CDA stemmen zeker,
    van die Balkenende die met een fles bier in zijn hand staat te verkondigen dat ie `tegen Drugs` is.
    En die Mark Rutte een `Demon Baphomet` kado doet.
    Een beeldje dat geassocieerd word met Vrijmetselarij en Illuminatie.
    Als die man zo´n brave christen was als hij zich voordoet dan zou die wel een leuk kruisje of fotootje van Beatrix gegeven hebben.
    Een echt linkse partij zou het voor ons opnemen.
    Wel voor europese samenwerking , bv. samen pedonetwerken oprollen,
    maar tegen europese onderdrukking.
    Door dat soort netwerken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>