Medelijden een treffende omschrijving van ‘t CDA

Het begrip compassie als leidend uitgangspunt bij de nieuwe koers voor het CDA zal kiezers van de partij vervreemden. Dat schrijft een groep bezorgde CDA’ers in een manifest.

Zaterdag presenteert een commissie onder leiding van Jacobine Geel voorstellen om de uitgangspunten van het CDA in woorden te moderniseren.

Eerder al maakte Geel duidelijk dat compassie, wat letterlijk medelijden betekent, een goede kans maakt het kernwoord te worden. 
De groep CDA’ers, met onder hen diverse raadsleden, gruwelt daarvan. Zij menen dat compassie zich richt op de zwakte van mensen in plaats van op persoonlijke verantwoordelijkheid.

In het manifest wordt compassie beschreven als ‘een prachtige levenshouding voor CDA’ers’. ’Maar het CDA als politieke vereniging kan de term beter snel vergeten’.

Wel hebben de initiatiefnemers nog andere suggesties als typische CDA-uitgangspunten. Deze zijn solidariteit, rentmeesterschap en gespreide verantwoordelijkheid en passen nog altijd prima in de huidige tijd. ’De uitgangspunten zijn in meerdere grote crises houdbaar gebleken.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Medelijden een treffende omschrijving van ‘t CDA

  1. Pingback: CDA pleit voor één belastingtarief | Politiek

  2. Pingback: CDA gaat afstand nemen van kabinetsbeleid | Politiek

  3. Pingback: Compassie toch de grondtoon CDA | Politiek

  4. Pingback: Wijzigingen Wet Werk en Bijstand (WWB) doet veel stof opwaaien | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>