Archief: november 2009

Rutte en VVD stijgen keihard in peiling

Het gevoel is goed bij de VVD. Mark Rutte was de grote stressfactor, zenuwachtig en schichtig uit zijn ogen kijkend.. Maar de laatste weken is er concrete rust in de tent [Boekestijn even daar gelaten]. En dat is functioneel. De VVD is in een maand tijd vier zetels gestegen en staat nu op twintig zetels. En daarmee leveren de herstelwerkzaamheden van Rutte dus het volgende op: de liberalen zijn weer bijna op het oude niveau in de Kamer [nu 21 zetels].

Lees verder

Zingend naar het Eind der Tijden

Terwijl de klimaattop van Kopenhagen al begraven is, of op zijn minst terminaal ziek is, is het tijd voor wat vermaak. Milieudefensie, naar eigen zeggen de actiefste milieuorganisatie van het moment, gooit er een mooie dag met muziek en cabaret tegen aan. En een mooi liedje van een zingende Balkenende. Lees verder

Vakantiefoto’s Afghanistan

Gevonden ergens in Afghanistan. Mooie vergezichten met poserende Afghanen. Zijn dit de verschrikkelijke Taliban strijders?

Foto’s zoals je ze zelden ziet van journalisten in Afghanistan. Kunnen we deze jongens de World Press Photo Award geven?

Bekijk ze op het blog van NYT.

Klimaat en voedsel. Weer twee mislukte toppen.

Topconferenties hebben te laatste week te maken met heftige inflatie. De klimaattop in Kopenhagen is nog niet begonnen maar wel al mislukt. En de driedaagse top over voedsel in Rome loopt op zijn eind en heeft weinig tot niets opgeleverd.

Het pijnlijke is dat het werkelijk ergens over gaat. Ondanks dat de wereld sneller en sneller opwarmt en 1 miljard mensen honger lijden komt de internationale gemeenschap met niets meer dan intentieverklaringen. Lees verder

Balkenende gooit tijdens campagne weer bal mis..

Een bijzonder geïnteresseerde Jan Peter Balkenende in de nieuwe gemeente Zuidplas. De CDA-leider op campagne voor de vervroegde gemeenteraads-verkiezingen van 18 november. Het was aan het begin van de middag wel even slikken. De voorzitter van de korfbal club ging namelijk erg diep op de details in. Vereniging technisch behoorlijk specifieke informatie waar niemand op zit te wachten. Je ziet de premier nog een keer op een foldertje kijken.

Ongeduldige blik achter de brillenglazen, want het is al de derde keer dat de CDA flyer wordt bekeken. Maar later toch de tekst uitspreken ‘ik vind het heel bijzonder om hier te mogen zijn.’ Niet bijzonder was het dat Jan Peter weer niet raak gooide. De bal ging niet de korf in. Hard er tegen aan wel. Daarna een berustende ‘ahhh’.

Lees verder

Vakantiehuis Mozambique: kroonprins luisterde niet naar Koningin

Het is pas woensdag en toch hebben we al de uitspraak van de week te pakken. Zonder twijfel. ‘Ik mag al niets en dit ga ik gewoon doen’. Een briljante opmerking van kroonprins Willem-Alexander tegen zijn moeder Koningin Beatrix. Volgens RTL Nieuws had Beatrix direct grote bedenkingen bij het vakantiehuisproject in Mozambique, maar onze aanstaande Koning zeurde het er doorheen. En dus blijft premier Balkenende, verantwoordelijk voor het geheel, zitten met een behoorlijke issue.

Prins Willem-Alexander heeft zijn moeder voor het blok gezet. Eerst huilde hij over zijn goude kooi en drukte het huisje er vervolgens door. Daarna zette hij Balkenende voor het blok. Er was geen overleg.. nee, er was een mededeling. ‘Ik ga dit doen’.

Lees verder

Moskou sneeuw-vrij deze winter

Iedere winter ploeteren de bewoners van Moskou door de sneeuw. Natte koude voeten als er een boodschapje gedaan moet worden. Auto’s glibberen over de besneeuwde wegen. Maar dat hoeft niet langer.

Deze winter zal burgemeester Yury Luzhkov er voor zorgen dat er geen sneeuwvlokje valt in de hoofdstad.

Lees verder

Afghanistan is kapot, rot nu maar op.

Waarom zijn er in Allah’s naam niet meer terroristische aanslagen de laatste tijd? Met 40% van Afghanistan in handen van de Al Qaida vriendjes zouden ze toch nog wel wat hersenloze levende bommen kunnen afleveren. Genoeg ruimte voor een trainingskamp.

Maar er zitten maar 100 man van Al Qaida in Afghanistan, volgens Jim Jones, veiligheidsman van de Amerikaanse regering. Lees verder