D66er Pia Dijkstra: ‘koop je rollator op marktplaats’

Stop de rollatordans, knijp de rem even in en mute Nederland in beweging, dit gaat over jullie. Gebruikers van een rollator moeten straks allemaal massaal het internet op!

D66, uit de mond van voormalig presentatrice Pia Dijkstra, vindt dat de rollator uit het basispakket moet verdwijnen. Dijkstra wil dat er gebruik wordt gemaakt van de tweedehands voorraad die nu op sites als marktplaats.nl te vinden is.

Op verzoek van de PVV hebben VVD en CDA echter besloten de rollator in het basispakket te houden.

Rollators worden nu vergoed vanuit het basispakket. Verzekeraars doen daarom volgens D66 Kamerlid Pia Dijkstra geen enkele moeite om ouderen aan een goed tweedehands exemplaar te helpen. Dit terwijl, en dat zal alles te maken hebben met het relatief hoge sterftecijfer onder de doelgroep, het op marktplaats stikt van de gedumpte rollators.

‘Een typisch voorbeeld van spilzucht in de zorg, waardoor de verzekeringspremies stijgen en de totale zorgkosten compleet uit de hand lopen’, vindt Dijkstra.

Veel rollators belandde nu op de schroothoop.

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “D66er Pia Dijkstra: ‘koop je rollator op marktplaats’

  1. Frans

    Klopt, ik ben ook op internet gaan zoeken naar een hoog-laag bed voor mijn moeder. Gebruikt gevonden op http://www.in2medical.com. Scheelde me een hoop geld.

      /   Reply  / 
  2. Crisismoe.nl

    Kan de zorg daar zelf geen “marktplaats” voor opzetten?

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Job Cohen’s goede voornemens reiken verder dan de PVV | Politiek

  4. Audri

    De rollator zo spoedig mogelijk UIT het basispakket, en slechts een eenmalige vergoeding hiervoor in de plaats voor al degenen die nu financieel ondersteund moeten worden van
    250 Euro. Dan is al het huidige gedoe (passen, aanmeten, verhuizen e.d.) OVER !!!

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Tweede Kamer peiling 08-01-2012 | Politiek

  6. Pingback: PVV Almere krijgt alle gerimpelde handen op elkaar | Politiek

  7. Johan

    Het is een drama wat er gaat komen voor de ouderen onder ons. De rollator uit het basispakket vanaf 2013, dus moet je creatief zijn : een tweedehands rollator van speurders.nl is zeker een aanrader!

      /   Reply  / 
  8. Paul

    Die Rutten en De Jager zijn net zo debiel geworden als die mensen destijds van onze belastingcenten het Mondriaan schilderij het Testbeeld voor 80 miljoen gulden.Gewoon in een woord achterlijk

      /   Reply  / 
  9. Paul

    En wat voor weer wordt het morgen Pia Dijkstra?Die paar Rollators,je doet wel net of er 5 miljoen van zijn net als auto s.Aan die paar Rollators gaat ziekenfonds echt niet Falliet aan.Wel aan die dubbele oplichters die juist in de Zorg werken,het Bonussen gilde enz enz,en altijd dubbele declaratie s innen,en oplichtende huisartsen,enz enz en veel te veel verdienende chirurgen enz enz,en ziekenhuis directeuren die de hele dag met hun poten op tafel een dikke sigaar liggen te paffen enz enz

      /   Reply  / 
  10. Paul

    Ik kan er nog wel inkomen een tweede hands rollator waarom niet dus,,maar zolang er dan een nieuwe rollator in de tweede kamer staat dan kan ik er niet inkomen

      /   Reply  / 
  11. Tonny Aukema

    ABP: Staat nam greep uit pensioenkas het parool 26 mei 2012.
    30 miljard nam de staat in 2002 uit de pensioenkas, want het was zijn geld. Rutte was staatssecretaris toen.
    Alleen Geert Wilders is tegen de dictatuur van de EU en wil, dat Europa aelf beschi8kt over pensioenen en Noodfondsgeld. Geld , dat de Nederlandse werkers moeten verdienen. Stem dus PVV.
    De EU wil nog meer macht en is van plan een laag pensioen te regelen voor ons. Andere landen hebben niets gespaard en ons spaargeld 870 miljard is niet genoeg er moet nog 60 miljard bij. Is er na de verkiezingen een pro Europa regering, dan worden de pensioenen fors verlaagd en de premies fors verhoogd.De euro is niets meer waard. Wat wil Europa van U, steeds meer geld. Als de regering alle macht uit handen geeft, dan heeft U maar te gehoorzamen en komt het nog zo ver, dat als er ergens oorlog is om olie of iets dergelijks, dan moeten wij onze zonen en mannen nog voor de EU hun leven in de waagschaal stellen.

      /   Reply  / 
  12. willem muller

    Pia Dijstra heeft, toen haar vader een rollater aan moest schaffen,hem gevraagd “kun je die wel betalen Pa”.Ja had Pa gezegd”daar heb ik voor gespaard”!!.Fantastisch deze meelevendheid. Het zou nog mooier zijn als Pia/D66 deze meelevendheid er ook was richting mensen die vanuit een “minimum-situatie” een rollater aan moeten schaffen!!!!!!

      /   Reply  / 
  13. Paul

    We worden nu van 2 kanten de poot uitgetrokken door VVD CDA.Straks als we niet oppassen en op deze gaan stemmen,worden we 4 keer de poot uit gezogen.Ze zijn gewoon doorgedraaid.Het unieke is dat ze nu al weten in de tweede kamer dat riool volk van VVD CDA dat in 2050 iedereen zijn Moeder en Vader weer in huis kunnen nemen.Dat noemt men helderziendheid.Terwijl ze helemaal niet kunnen inzien wat ze de euro aan doen,en vooral hoe ze bezig zijn de mens naar de ondergang te leiden met de Euro.Ze hadden bedacht een europa een munt nooit meer oorlog.Ik zelf denk dat men in 2050 zijn Moeder helemaal niet meer in huis hoeft te halen om te verzorgen als regeringen er een armenstaat van hebben gemaakt.Ik denk als dit zo door gaat dat we dan allang weer een oorlog achter de rug hebben.Dat kunnen verschillende oorlogen zijn.Mevrouw Angela Merkel het aanrecht beest roept ook steeds,Brussel moet nog veel meer invloed krijgen ,een Europa,,HALELUJA Angela de gehaktbal,Angela het bloemkool hoofd.Rutten loopt nu ook in Spanje groot te doen,20 miljard voor jullie,hier toe nou,doe het nou,pak nou aan zeg,doe nou niet net als Spanje om je te schamen voor bijna het kleinste landje van Europa.Wij hebben de DSB Bank bewust Falliet laten gaan en Bankia in Spanje bestaat pas 1 jaar en heeft nu al 22 miljard nodig.Toe nou pak het maar aan hoor Spanje.De banken blijven bonussen en speculeren met het geld.Geen probleem hoor,ze kunnen gewoon blijven bellen naar de Jager.In ruil voor een paar mooie Spaanse jongens krijgen jullie ook nog extra Euri.

      /   Reply  / 
  14. Paul

    Die vuile Brinkman had het ook al allemaal van te voren bedacht.E

      /   Reply  / 
  15. Paul

    Die vuile Brinkman had het ook al allemaal van te voren bedacht.Eerst bij Geert,en er dan uitstappen om de zetel mee te nemen,en nu wil hij samen gaan met trots op nederland,om zoveel mogelijk zetels extra te krijgen.Gluiperd van het jaar Brinkman is no een Hero.Om zoveel mogelijk geld in zijn eigen zal te kunnen steken

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>