Job Cohen’s goede voornemens reiken verder dan de PVV

De leider van de PvdA Job Cohen zet zijn ‘bloederige’ kruistocht door politiek Nederland voort.

Gaf hij eerder in een interview met De Telegraaf aan dat de PVV er vanaf het nieuwe jaar aan zal moeten geloven. Blijkt via de Amsterdam partij website dat ook andere partijen mikpunt worden van Cohen’s ‘dodelijke’ pijlen.

Ditmaal gericht op de partijen meer aan de linkerkant van het spectrum, laakt Cohen de houding van de oppositie. Niet alleen de ‘de PVV-kiezers moeten weten waar hun belangen liggen’ maar ook de D66 en SP stemmers moeten maar eens heel goed achter de oren krabben, aldus Cohen.

Volgens de fractieleider is de PvdA de aangewezen partij om ‘een brug te slaan tussen hoog- en laagopgeleiden, tussen mensen die het goed hebben en hen die het minder goed hebben’.

Op de website van de PvdA Amsterdam vertelt Job Cohen dat hij die aspecten van solidariteit mist bij zijn oppositiegenoten.

D66, zegt Cohen, ‘hebben dat moderne levensgevoel dat ik herken en wat ik mooi vind, maar ze hebben een totale blinde vlek voor al die mensen die dat niet hebben, die dat niet herkennen en die daar alleen maar bang voor worden.’ Volgens hem richt D66 zich teveel op een specifieke doelgroep, de hoger opgeleiden en halen zij de brug vlug op voor andere groepen mensen.

De SP doet datzelfde maar dan voor de lager opgeleiden. ‘Met een blik die achterwaarts kijkt, onderwijl niet accepterend dat de wereld veranderd is’, aldus een Cohen op oorlogspad.

De PvdA zijn de ware bruggenbouwers van de Tweede Kamer. Zij slaan tussen alle groepen mensen een brug. Job Cohen wil met zijn partij opkomen voor de belangen van alle mensen.

De eeuwige compromis, balans en tussenweg is iets wat de afgelopen jaren genadeloos is afgestraft door de kiezer. Extremere partijen zoals de LPF in het verleden, de PVV en de SP in het heden doen het verdomde goed tijdens de verkiezingen en in de peilingen.

Job Cohen en zijn partij houden desondanks zich stevig vast aan dit ideaal. En terecht want politiek zonder compromis mist zowel richting als doel.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Job Cohen’s goede voornemens reiken verder dan de PVV

  1. Pingback: Het jaar van Job Cohen begint goed | Politiek

  2. Pingback: Onvoldoende perspectief dwingt Job Cohen tot vertrek | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>