De onzichtbare man gaat de PVV aanpakken

Was het de SP die de laatste tijd de klok sloeg en was Roemer de gevierde man, no more! Want guess who’s back? Job Cohen. De kroonprins die te vroeg ‘piekte’ tijdens de verkiezingen gaat terugvechten. No more mister nice guy.

De PvdA gaat de aanval op de PVV openen. De sociaaldemocraten willen in 2012 nadrukkelijk de confrontatie zoeken met de partij van Geert Wilders in een poging de coalitie te destabiliseren en weggelopen kiezers terug te winnen.

That what doesn’t kill you makes you stronger, moet Cohen hebben bedacht.

De leider van de PvdA Job Cohen heeft in een interview met De Telegraaf gezegd dat ‘ook de PVV-kiezers moeten weten waar hun belangen liggen’. Volgens Cohen zouden deze ‘eerder bij de PvdA dan bij de PVV’ liggen.

Deze boute stelling wordt door Cohen verdedigd omdat de PVV in 2012 met de vele extra bezuinigingen een ‘nieuwe fase’ heeft bereikt. Daarin zou Wilder moeten kiezen tussen de macht enerzijds en de eigen achterban anderzijds.

Daar waar de PvdA-leider eerder dit jaar nog beschamend werd weggezet als de ‘grote gedoger’ en de ‘bedrijfspoedel van Rutte 1’, is de maat voor Cohen nu toch echt vol. Job Cohen komt tot conclusie dat Wilders slechts een ‘pure machtspoliticus’ is, en het allemaal niet zoveel uitmaakt wat er terecht komt van zijn verkiezingsbeloften. Volgens Cohen schreeuwt Wilders maar wat, zodat hij er niet voor uit hoeft te komen waar hij ‘allemaal verantwoordelijkheid voor moet nemen’.

In 2012 weten wij of keffende honden ook bijten. Cohen’s voornemens voor het nieuwe jaar zijn in ieder geval duidelijk. De onzichtbare man gaat Wilders bij de hoorns vatten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “De onzichtbare man gaat de PVV aanpakken

  1. Pingback: Wilders doet het in zijn broek… | Politiek

  2. Pingback: Wilders kraakt werkwijze Rosenthal | Politiek

  3. Pingback: Job Cohen’s goede voornemens reiken verder dan de PVV | Politiek

  4. Pingback: Het jaar van Job Cohen begint goed | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>