Boerkaverbod rammelt volgens Raad van State

Het wetsvoorstel voor een boerkaverbod kan niet zonder ingrijpende wijzigingen naar de Tweede Kamer worden gestuurd.

Het wetsvoorstel is in september door toenmalig minister van binnenlandse Zaken Piet Hein Donner voor advies naar de Raad van State gestuurd.

Volgens ingewijden heeft de Raad van State in november geadviseerd over het boerkaverbod en is het kabinet al acht weken bezig met het aanpassen van het wetsvoorstellen, dat melden de GPD-bladen.

Omdat Donner per 1 februari zelf als president van de Raad van State aan de slag gaat moet het definitieve wetsvoorstel deze week naar de Tweede Kamer. Zo wordt voorkomen dat de indruk ontstaat dat Donner over zijn eigen voorstel heeft geadviseerd.

Door de druk van de PVV is intrekken van het wetsvoorstel geen optie.

In de vorige kabinetsperiode had de PVV ook al een wetsvoorstel voor een boerkaverbod ingediend. De Raad van State oordeelde toen dat een verbod in strijd is met godsdienstvrijheid en dus discrimineert.

Het kabinet heeft nu besloten dat het niet alleen om boerka’s moet gaan maar vindt dat ‘gelaatsbedekkende kleding’, in strijd zou zijn met de ‘goede gewoonte’ in Nederland. Het kabinet is nu van plan het dragen van elk soort ‘gelaatstbedekkende kleding’ in het openbaar te verbieden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Boerkaverbod rammelt volgens Raad van State

  1. Pingback: Kabinet stemt in met boerkaverbod | Politiek

  2. Pingback: Raad van State weer kritisch over boerkaverbod | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>