Leden zijn ontevreden over GroenLinks

Leden van GroenLinks vinden dat de Kamerfractie te weinig rekening houdt met hun mening. Met een motie op het partijcongres van zaterdag dragen zij de Kamerleden op beter naar hen te luisteren.

Er bestaat in de achterban van de partij veel steun voor de motie, schrijft dagblad de Trouw. Zo zouden dertig afdelingen hun steun hebben toegezegd.

Uiteraard zijn de Partijleden vooral verbolgen over de missie in Kunduz. Deze wordt weliswaar gesteund door de Kamerfractie, maar niet door een groot deel van de achterban.

Peiling

Uit een peiling van Maurice de Hond zou blijken dat een ruime meerderheid (63 procent) van de GroenLinks-stemmers vindt dat de partij de steun aan de Nederlandse missie in het Afghaanse Kunduz moet intrekken.  van de GroenLinks stemmers vindt dat er direct een einde moet komen aan de missie. Daarvan vinden 69 procent zelfs dat de partij nooit toestemming had moeten geven voor de missie.

Uit de peiling bleek ook dat er veel mensen heimwee hebben naar de voormalige fractievoorzitter van de partij Femke Halsema. Van de GroenLinks stemmers geeft 66 procent van de mensen aan Halsema te missen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Leden zijn ontevreden over GroenLinks

  1. Pingback: GroenLinks trekt een grens bij uitbreiding missie Kunduz | Politiek

  2. Pingback: Leden GroenLinks steunen de koers Sap | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>