Gehannes bij GroenLinks

Er is naar verluidt onenigheid ontstaan binnen de GroenLinks-fractie. Zij lijken het niet eens te kunnen worden over de koers van de partij. Zo zouden enkele Kamerleden het niet kunnen waarderen dat de fractievoorzitter Jolande Sap toenadering zoekt tot de SP en de PvdA.

Onder andere de matige peilingen van de afgelopen weken doen de kritische geluiden aanzwellen.

Criticasters twijfelen over het vermogen van partijleider Jolande Sap om de fractie richting en focus te geven. Eerder al deed Femke Halsema een soortgelijke uitspraak in een interview met het NRC. Zij vond toen dat Jolande Sap nog te weinig politieke intuïtie had ontwikkeld.

De fractieleider erkent zelf ook dat het niet altijd van een leien dakje gaat. Sap geeft toe dat het regelmatig ‘stevig botst’ binnen de fractie in Den Haag. Wel relativeert ze dit. ‘Och. Een van de discussies is altijd dat je tijd nodig hebt als nieuwe leider. Maar toen ik aantrad was er unanieme, brede en enthousiaste steun van de fractie. En die is er nog.’

De kritiek spitst zich met name toe op de wijze waarop de partij zich profileert in het politieke debat. Sap zegt zich echter niet te willen verleiden tot populistische stellingnames of te worden meegesleurd in de Haagse spelletjes van de goedscorende partijen. ‘Ik ben ervan overtuigd, en de fractie ook, dat dat op lange termijn de beste strategie is’, aldus een geprovoceerde Jolanda Sap.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Gehannes bij GroenLinks

  1. Pingback: Leden zijn ontevreden over GroenLinks | Politiek

  2. Pingback: GroenLinks trekt een grens bij uitbreiding missie Kunduz | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>