Bagdad onder vuur

De ver-van-je-bed-show dat ‘het Midden-Oosten’  heet, kan weer een bloederig hoofdstuk toevoegen aan de al ellenlange lijst aan (politieke) drama’s. Terwijl Nederland zich druk maakt om de karatekick van een idiote Ajaxsupporter, worden de straten van Bagdad met bloed overspoeld. Een reeks aan bomontploffingen hebben in de Iraakse hoofdstad  aan zeker tientallen mensen het leven gekost en nog veel meer gewonden. De sektarische spanningen zijn tot kookhoogte opgelopen.

Volgens televisiezender AlJazeer zijn er ten minste 57 mensen omgekomen en nog eens 176 mensen raakten gewond. Het aantal lijkt nog mee te vallen, vooral als je bedenkt dat er achter deze terroristische daad zo’n 12 bomaanslagen zitten gekoppeld.

De aanvallen lijken zorgvuldig gepland en vielen grotendeels samen met de drukke ochtendspits. De golf van aanslagen zijn, ondanks dat ze nog niet officieel zijn opgeëist, waarschijnlijk het begin van een sektarische strijd. Sinds de terugtrekking van Amerikaanse troepen, heeft het er alle schijn van dat Irak afstevent op een politieke crisis.

Eerder al werd er een arrestatiebevel uitgevaardigd voor Tariq al-Hasimi. De vice-president, hoogste Soenitische politicus en niet geheel toevallig tegenstander van de zittende president.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Bagdad onder vuur

  1. Pingback: Roep om verkiezingen Irak luider | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>