Roep om verkiezingen Irak luider

Deze week vaardigden de autoriteiten een arrestatiebevel uit voor vice-president, Tareq al-Hashimi. Hij is inmiddels opgedoken als officiële gast van de Koerdische President Jalal Talabani in de autonome regio van de Koerden. Turkije heeft daarbij aangegeven Hashimi asiel te willen geven maar het beter te vinden als Hashimi in Irak blijft om het dialoog aan te gaan. Ondertussen wordt de roep om nieuwe verkiezingen luider.

Het land heeft te maken met geweld als gevolg van de politieke onrust. Met een autobom verloren 2 politiemensen nog hun leven. De aanhoudende onrust, zou volgens aanhangers van de Sjiitische leider Moqtada al-Sadr kunnen worden opgelost door nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Dat zou volgens dit machtige politieke blok de enige oplossing zijn om de sektarische spanningen weg te nemen.

Wanneer Tareq al-Hashimi wel in de handen was gevallen van de zittende regering, zou dat tot een doodseskader hebben geleid omdat hij banden zou hebben met terroristen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>