Iraakse regering vaardigt arrestatiebevel vice-president uit

De Iraakse regering beschuldigd Tareq al-Hashimi, de hoogste Soenitische offical, van het hebben van terreurlinken. Het door Iraakse Sjiieten geleide land heeft een arrestatiebevel uitgeschreven voor Tareq al-Hashimi, omdat hij naar verluidt een verband zou hebben met de moorden op diverse overheidsfunctionarissen.

Sinds 2003, nadat de Verenigde Staten een invasie inzette om Saddam Hoessein te vangen en daarmee de val van de Baath-partij inleiden, klaagt de Soenitische minderheid over de wijze waarop de Sjiitische meerderheid hen buiten spel probeert te zetten.

De regering zegt dat het arrestatiebevel voor al-Hasimi niks te maken heeft met de terugtrekking van de Verenigde Staten en dat er overduidelijke bewijzen zijn dat al-Hasimi banden heeft met terroristen.

De politiek in Irak is er van over eieren lopen. Het land wordt gekenmerkt door een sektarische verdeeldheid van Soennieten, Sjiieten en Koerden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Iraakse regering vaardigt arrestatiebevel vice-president uit

  1. Pingback: Bagdad onder vuur | Politiek

  2. Pingback: Bagdad blijft onrustig door nieuwe aanslagen | Politiek

  3. Pingback: Roep om verkiezingen Irak luider | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>