Bagdad blijft onrustig door nieuwe aanslagen

In navolging van het uitgevaardigde arrestatiebevel aan het adres van vice-premier Tareq al-Hashimi is het erg onrustig rondom de Iraakse hoofdstad Bagdad.

Er zouden ten minste 5 mensen zijn omgekomen, waaronder 1 politieman, bij een zelfmoord autobom. De autoriteiten weten ook melding te maken van 39 gewonden. De aanslag was gericht op het Iraakse ministerie en vond plaats in centraal Bagdad.

Maandag waren er bij een aanslag ook al eens 14 gewonden.

De aanhoudende onrust zorgt ervoor dat de positie van de al in verlegenheid gebrachte regering nog onstabieler wordt. De Sjiitische coalitie National Alliance werd tot dusver gesteund door de Soennitische partij Iraqiya bloc, dat de meeste stemmen kreeg van de Arabische minderheid en de Koerdische politiebeweging maar dit zal veranderen als er niet snel rust komt in het door aanslagen geteisterde land.

Overigens is de kans dat het snel rustiger wordt tussen Soennieten, Sjiieten en Koerden er een zo groot als het winnen van de
staatsloterij. De Soennitische zijn al lange tijd ontevreden en een nieuw machtsvacuüm dreigt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>