Israël voert hevige religieuze strijd

De ophef die in Israël is ontstaan over een filmpje van een meisje dat bijna iedere dag wordt bespuugd en uitgescholden door orthodoxe joden, krijgt een vervelend staartje.

Door alle media-aandacht die het verlegen meisje van 8 kreeg dreigt er een hevige religieuze strijd te ontstaan tussen de de ultra-orthodoxe gemeenschap en betogers. 

De protesten die sinds de mediahype zijn ontstaan, keren zich tegen de religieuze extremisten die naar het meisje, en naar verluidt ook andere meisjes en vrouwen, spuugden, hen bedreigden en de huid vol scholden omdat zij zich naar de strenge maatstaven van ultra-orthodoxe joden ‘hoerig’ of onfatsoenlijk zouden kleden.

De ultra-orthodoxe joden maken slechts 10 procent uit van de bevolking van Israël maar zijn wel een sterk groeiende gemeenschap. Tot voor kort beperkte het opleggen van hun strenge kuisheid regels tot de eigen gemeenschap, daarom was het des te schokkender dat zij een acht jarig meisje belaagden.

De Israëlische premier Binyamin Netanyahu, heeft zich fel uitgesproken tegen het geweld. Hij vindt dat dit soort zaken niet plaats mogen vinden in een vrije en democratische staat.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Israël voert hevige religieuze strijd

  1. Likoed Nederland

    Het is afschuwelijk, maar bedenk wel dat dit maar een kleine randgroep is. Want naast premier Netanjahoe heeft ook de opperrabbijn van Israel dit veroordeeld.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Column: politiek jaaroverzicht | Politiek

  3. Pingback: ‘Israëli’s zijn de nieuwe Nazi’s’ | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>