Jack de Vries wordt de nieuwe leider van het CDA

Jack de Vries spreekt zijn kandidaat om het CDA te gaan leiden natuurlijk tegen. Wel erkent hij ‘ik zou een optie kunnen zijn’.

Ondertussen zegt de Vries na een periode van rehabilitatie, hij had als staatssecretaris een relatie met een adjudant, wel klaar te zijn voor een terugkeer naar de politiek.

De Vries was staatssecretaris van Defensie en campagnestrateeg van premier Jan Peter Balkenende.

Het CDA, praktisch op sterven na dood, bevindt zich sinds het vertrek van premier Jan Peter Balkenende in een machtsvacuüm. De partij wordt geleid door voorzitter Ruth Peetoom, vicepremier Maxime Verhagen en fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma.

Ondertussen barricadeerde Ruth Peetom vroegtijdig de doorgang van een eventuele kandidatuur van Verhagen voor de lijsttrekkersverkiezing.  Maxime Verhagen constateerde deze week eerder terecht dat hij met een imago zat ‘dat steeds tegen het CDA wordt gebruikt’.

De Vicepremier en minister van Economische Zaken wil nu ruimte geven aan iemand die een einde kan maken aan de verdeeldheid binnen de partij.

Een andere CDA sterkhouders zou huidig minister van Financiën Jan Kees de Jager kunnen zijn. De CDA-minister heeft echter altijd gezegd op een gegeven moment terug te willen naar het bedrijfsleven. De Jager acht de kans groot dat dit al na deze kabinetsperiode is.

Ondertussen blijft de naam van Jack de Vries rondzingen, niet in de laatste plaats door toedoen van Jack de Vries zelf. Dat is dan ook precies wat je van een campagnestrateeg mag verwachten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Jack de Vries wordt de nieuwe leider van het CDA

  1. Pingback: CDA nieuwe stijl in aantocht | Politiek

  2. Pingback: ‘Henk Bleker geen geschikte partijleider CDA’ | Politiek

  3. Pingback: 'Henk Bleker geen geschikte partijleider CDA'-Politiek en Twitter.nl

  4. Pingback: CDA-leden blij dat Maxime Verhagen geen kandidaat partijleider is | Politiek

  5. Pingback: Jack de Vries schuift van Haersma Buma naar voren | Politiek

  6. Pingback: Jack de Vries wordt geen partijleider CDA | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>