‘Henk Bleker geen geschikte partijleider CDA’

Heel politiek Nederland buigt zich onderhand over de leiderskwestie bij het CDA.

Kroonprinsen als Camiel Eurlings en Jan Kees de Jager hebben reeds openlijk te kennen gegeven geen interesse te hebben in de functie als leider van het CDA.

Nu deze week ook nog eens bekend werd dat Maxime Verhagen definitief geen kandidaat meer is, lijkt het politieke spel nu echt los te barsten.

Een open verkiezing voor het lijsttrekkerschap van het CDA, zou bijvoorbeeld een mogelijke revival van Jack de Vries betekenen.

Oud-staatssecretaris en VVD-prominent Robin Linschoten, zei vanmorgen in het liveprogramma Eva Jinek op Zondag, dat hij het niet waarschijnlijk acht dat het CDA snel een nieuwe partijleider heeft gevonden. Typerend zei hij, ‘Ik zie ‘m nog niet’.

Over de huidig staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker, die nog furore maakte als interim-partijvoorzitter, was Linschoten duidelijk. Volgens hem is Verhagen niet de enige met een bedroevend imago. Pauw & Witteman en het toeschuiven van het briefje aan de met uitzetting bedreigde Mauro, heeft Bleker geen goed gedaan en zal hem nog lang achtervolgen.

Volgens Linschoten is het nu eenmaal zo dat als ‘er een etiket op je geplakt is, je daar moeilijk van af komt.’ Zoiets kan jaren duren en tijd is nou precies iets wat het CDA niet heeft, aldus Linschoten.

De peilingen zijn ondertussen onveranderd droevig, de partij blijft volgens de meest recente voorspellingen steken op een matige 12 zetels. Een brede centrumpartij onwaardig.

Dat het probleem van het CDA niet zomaar overwaait heeft de partij zelf ook begrepen. Een CDA-organisatiewerkgroep buigt zich ondertussen over de politieke koers van de partij. Het besef dat de interne partijstructuur daarvoor weleens drastisch moet veranderen groeit.

Een sterke, charismatische leider die een einde maakt aan de interne verdeeldheid binnen de partij en de katholieke, hervormde en gereformeerde achterban en liever ook nog niet-christelijke kiezers voor zich weet terug te winnen. Tja, waar vind je dat soort jongens nog? 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “‘Henk Bleker geen geschikte partijleider CDA’

  1. Pingback: Henk Bleker is een ouwe snoeperd | Politiek

  2. Pingback: CDA’er jaloers om verhouding ‘ouwe snoeperd’ Bleker | Politiek

  3. Pingback: PVV wil Boerkadragers altijd beboeten | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>