Nieuwjaarsboodschap Europese leiders somber

De Duitse bondskanselier Angela Merkel zei het al in haar nieuwjaarstoespraak, 2012 wordt een moeilijker jaar.

Volgens haar heeft Duitsland  alle reden voor vertrouwen en zal Europa sterker uit de crisis komen, maar het zal het nieuwe jaar ‘zonder twijfel moeilijker zijn dan 2011’, aldus bondskanselier Angela Merkel.

‘De weg om de eurocrisis te overwinnen is lang en moeilijk, maar uiteindelijk zal Europa er als geheel sterker uitkomen.’

De Franse president Nicolas Sarkozy sluit zich aan bij de woorden van Merkel, hij erkent dat ‘de crisis nog niet over is’.

De Italiaanse president Giorgio Napolitano riep de Italianen op om nog meer opofferingen te doen. Dat is de enige manier om ‘de financiële ineenstorting van Italië‘ te kunnen voorkomen. Volgens hem zijn ‘opofferingen nodig om de toekomst van jongeren veilig te stellen’. De president van de derde economie van de eurozone wijst erop dat offers de manier is om de economie weer te laten groeien.

En ten slotte waarschuwde ook de Griekse minister president Lucas Papademos, die sinds vorig jaar een interim-regering leidt, zijn bevolking voor een zeer moeilijk jaar. Ook hij spreekt over opofferingen. De Grieken moeten volgens de minister president doorzetten, wil het allemaal niet voor niks zijn geweest.

Papademos roept alle politieke partijen op om de komende 3 maanden eendrachtig samen te werken. Alle zeilen moeten worden bij gezet wil de economische crisis niet ‘oncontroleerbaar en catastrofaal’ aflopen, aldus de Griekse minister president.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nieuwjaarsboodschap Europese leiders somber

  1. Pingback: België worstelt zich moedig door begrotingsperikelen heen | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>