Bloed vloeit in straten Syrië

In minder dan een week voordat een delegatie van de Arabische liga Syrië zal bezoeken, heeft bloed weer over de straten van Syrië rijkelijk gevloeid. Er zijn meldingen van ten minste 82 doden. Met name rond het Idlib gebied lopen de spanningen hoog op en zijn, volgens oppositie en activisten, de slachtofferaantallen erg groot.

Syrië staat voor een belangrijke week. Na lang uitstelgedrag van Syrische zijde, voordat zij het verdrag opgesteld door de Arabische liga wilde ondertekenen, wordt er eindelijk gehoor gegeven aan de waarnemersmissie. Hopelijk wordt er aan het Arabische plan om het geweld te stoppen en het terugtrekken van het Syrische leger uit de straten van Syrische steden gehoor gegeven. Tot dusver heeft het ingrijpen van de Arabische liga niet geleid tot minder bloedvergieten.

De Verenigde Naties spreekt over 5000 mensen die sinds maart zijn gedood in Syrië bij anti-Assad protesten. Overigens weet Damascus op hun beurt melding te maken van 1100 leden van veiligheidstroepen die om het leven zijn gekomen door ‘gewapende terroristische bendes’.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Bloed vloeit in straten Syrië

  1. Pingback: ‘Syrische veiligheidstroepen doden 250 mensen’ | Politiek

  2. Pingback: Videoverslag: Scholierenprotest rellend ten einde | Politiek

  3. Pingback: FB: ‘protocol of death, a licence to kill’ | Politiek

  4. Pingback: Kerst: ‘een rondje op de buitenlandse velden’ | Politiek

  5. Pingback: Hommeles in Homs, Syrische stad onder vuur | Politiek

  6. Pingback: Geweld Syrië onder de loep | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>